Celebrity

Fashion ikona Gwen Stefani

Americká zpěvačka, módní návrhářka a také oficiální Fashion Icon slaví narozeniny. Skvělá příležitost ohlédnout se za jedinečným stylem Gwen Stefani z počátku devadesátých let až do nového tisíciletí.
Na počátku tisíciletí frontmanka skupiny No Doubt začala vystupovat jako sólová umělkyně a vůbec poprvé se její styl oblékání oslavoval úplně stejně jako její hudba. Stala se ikonou devadesátých let a do historie se zapsaly hlavně její odvážné outfity z červeného koberce. Vzpomeňte si na její look z předávání cen MTV Video Music Awards z roku 1998 doplněný o diamanty nalepené na obličeji, pastelově modré vlasy a top od bikin. To byla pravá definice dívky té doby. 
Zpěvačka hitu Don’t Speak dokázala spojit styl osmdesátých let s hollywoodským glamourem a špetkou hip hopu. Stefani nikdy nenásledovala trendy. Ona je vytvářela. 
Ačkoliv je pro současnou generaci mileniálek skvělým zdrojem inspirace, umělkyně oceněná Grammy představuje víc než jen nostalgickou vzpomínku. Její styl je odvážný, neopakovatelný a vždy jde proti proudu. Jako v roce 1999, kdy na otevření butiku Dior v New Yorku hrdě ukázala svá rovnátka.

Mini top a sukně

Na předávání MTV Movie Awards v roce 1997 dorazila v klasickém dress codu devadesátých let, zajímavá kombinace přiléhavého žlutého topu a sukně byla pro ni tehdy typická.
Foto: Getty Images
Gwen Stefani

Cybergoth

Undergroundová rave kultura ovlivnila její šatník v pozdních devadesátých letech. Na Grammy Awards v roce 1998 dorazila na červený koberec v hedvábné dip dye sukni a síťovaném topu. Outfit doplnila o futuristické copánky.
Foto: Getty Images
Gwen Stefani

Mimozemská aktivita

Do vydání desky Return of Saturn (2000) skupiny No Doubt zbývalo ještě pár let, ale Stefani se už tehdy oblékala, jako kdyby byla z jiné galaxie. Na MTV Video Music Awards v roce 1998 oslnila chlupatými bikinami a modrými drdoly na hlavě. 
Foto: Getty Images
Gwen Stefani

Dip dye konečky

Stefani posunula cybergoth look o level výš v roce 1999 na premiéře filmu Go, a to díky svým modrým konečkům. 
Foto: Getty Images
Gwen Stefani

Fuchsiová ofina

Na otevření butiku Dior v New Yorku v roce 1999 přítomné šokovala růžovými vlasy nabarvenými smývatelnou barvou Manic Panic. Všem dokázala, že když chcete zkusit něco odvážného, výrazná barva je tím správným řešením. 
Foto: Getty Images
Gwen Stefani

Sněžný leopard

Na přehlídce Vivienne Westwood v roce 2000 překvapila šaty s potiskem leoparda, které doplnila o fuchsiové kozačky a vlasy ve stejném odstínu. Obočí měla samozřejmě precizně vytrhané a tenké. V uších velké náušnice.
Foto: Getty Images
Gwen Stefani

Rockabilly glamour

Rudé šaty bez ramínek s jemnými rukavicemi a síťovanými punčochami. Look na Grammy Awards v roce 2001.
Foto: Getty Images
Gwen Stefani

Punk rock

Svou zálibu v punk rocku nezapřela na předávání Fox Billboard Music Awards v roce 2001, když se ukázala v kalhotách s potiskem kohoutí stopy a doplnila je o zkrácenou motorkářskou bundu. Množství doplňků bylo jejím dokonalým poznávacím znamením.
Foto: Getty Images
Gwen Stefani

Odvážné body 

Jedině Gwen dokáže zkombinovat vykrojené body se zkrácenými hiphopovými kalhotami. Detaily? Nýtovaný pásek a slova Hey Baby vytvořená z krystalů na jejím boku.
Foto: Getty Images
Gwen Stefani