Celebrity

Hvězdy vracejí na scénu oblíbený piercing z 90. let

Žádný detail není moc malý, aby na sebe nedokázal strhnout veškerou pozornost. A žádný trend dost starý a okoukaný, aby se ve správný čas nemohl vrátit na výsluní. 
Foto: Taylor Hill/WireImage
Addison Rae
Devadesátky se vracejí! A pokud potřebujete důkaz, stačí se podívat na Instagram nebo TikTok, kde najdete oblíbené pop hvězdy generace Z, jako jsou Addison Rae a Ice Spice, s třpytivým kamínkem v pupíku. Rae svým fanouškům ukázala záblesk svého nového doplňku na Instagramu, když zveřejnila fotky z vystoupení Charli XCX v Boiler Roomu – v kombinaci se svou vintage braletkou vytvořila look, který byl naprosto „2 Die 4“.
Koncem devadesátých let a počátkem nultých let byly šperky do pupíku oblíbeným trendem mezi celebritami, jako jsou Britney Spears a Beyoncé. Ovšem s příchodem mladých interpretů z kanálů Disney Channel a Nickelodeon v průběhu desátých let tento trend pomalu upadal. V posledních letech se však piercing do pupíku pomalu vrací zpět. Billie Eilish se nechala vidět s piercingem na svých účtech na sociálních sítích a finální schválení tohoto trendu provedl Daniel Roseberry, když navrhl pro Margot Robbie černé korzetové šaty Schiaparelli s kroužkem v oblasti pupíku, čímž navodil dokonalou iluzu piecergu.
Na oscarové party Vanity Fair hvězdy zakomponovaly piercing do sexy stylingu a daly vintage trendu jasnou zelenou. Rapperka Ice Spice dokázala, že šperky nejsou potřeba, když je vám přes krajkový model od Dolce & Gabbana vidět třpytivý piercing. A bývalá, ale ještě ne vysloužilá popová hvězda Vanessa Hudgens také podpořila tento trend a dokázala, že i v rámci těhotenského stylingu se vždy najde místo pro piercing.
Vzhledem k ohromnému vlivu Addison Rae a Ice Spice na generaci Z by nebylo překvapením, kdybychom v roce 2024 výskyt tohoto trendu viděli všude. Dokonce se začal objevovat i ve street stylu spolu s tričky z 90. let. Než ale uděláte nějaké ukvapené rozhodnutí, pamatujte na bolest, kterou piercing v pupíku přináší.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.