Celebrity

Královna Margot

Harley Quinn. Skotská královna Marie. Sharon Tate. Tonya Harding. Barbie. Margot Robbie má víc tváří než Vogue čísel a každá jí sedí víc než ta předchozí. Co o ní (dost možná) nevíte? 
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel

Stejně jako Kylie Minogue...

Margot zahájila svou kariéru v roce 2008, kdy se objevila ve filmu Vigilante a seriálech City Homicide, Princezna ze země slonů a Neighbours. Právě v něm začínala i Kylie Minogue v 80. letech. Následoval Pan Am, kde si po boku Christiny Ricci zahrála letušku, a pak už to šlo rychle. Nejdřív snímek Lásky čas a režisér Martin Scorsese si ji vybral do filmu Vlk z Wall Street s Leonardem DiCapriem.

V osmi letech...

Malou Margot přihlásila matka do cirkusové školy na cvičení na visuté hrazdě. Může se to zdát jako zbytečná dovednost, ale v roce 2016 se o herečce mluvilo v souvislosti s rolí Lillian Leitzel, slavné polské akrobatky. Film Queen of the Air se nakonec nerealizoval. 

Spolu s manželem...

Margot není jen hollywoodská hvězda první kategorie, ale také vede s manželem Tomem Ackerleyem vlastní produkční společnost LuckyChap Entertainment. Pro televizi produkovali Shattered Glass a Dollface. Nyní pracují na filmu Birds of Prey: Podivuhodná proměna Harley Quinn, který půjde do kin příští rok.
Foto: Chanel
Foto: Chanel

Nikdy jí neříkejte, že je...

Margot Robbie je krásná, talentovaná, sexy, ale jen těžko byste hledali článek, ve kterém ji nepopisují jako bombshell. „Nesnáším to slovo. Nesnáším to tak moc,“ řekla v rozhovoru pro americkou Vogue. „Cítím se jak spratek, když to říkám, protože existují horší věci, ale já nejsem sexbomba. Nejsem někdo, kdo vstoupí do místnosti, vše se zastaví a lidé se otáčení a šeptají si: Podívej se na tu ženu. To se nestává.“

Je posedlá...

Margot je superfanynkou hokeje. V momentě, kdy se přestěhovala do New Yorku, začala fandit týmu New York Rangers. O své vášni mluvila v MTV: „Vždycky jsem chtěla hrát v Austrálii hokej. Nevím proč. Ale tam, kde jsem bydlela, nebyl nikde žádný led. Bylo to velmi horké město na pobřeží. A tak jsem hrála pozemní hokej. Když jsem se přestěhovala do Ameriky, konečně jsem to začala realizovat.“ Bruslení se jí pak hodilo v momentě, kdy se ucházela o roli krasobruslařky Tonyi Harding, za kterou byla nominována na Oscara, Zlatý glóbus, BAFTA a další ceny. Film Já, Tonya také produkovala.
Foto: Chanel
Foto: Chanel
Foto: Chanel

Na roli Harley Quinn nemusela...

Hollywood si Margot zamiloval natolik, že se nemusela zúčastnit konkurzu do filmu Sebevražedný oddíl. O ikonické roli Harley Quinn snila každá herečka, Margot ji získala automaticky. Dostala se do pozice, kdy jsou jí role nabízeny přímo, bez castingu. 

Co napsala Tarantinovi...

Margot podle svých slov byla vždy velkou fanynkou Quentina Tarantina. „Miluji jeho filmy. Miluji je!“ Po zhlédnutí první verze filmu Já, Tonya usoudila, že hraje natolik dobře, že nastal čas se Tarantinovi ozvat. Napsala mu dopis, ve kterém mu sdělila: „Zbožňuji vaše filmy a ráda bych s vámi spolupracovala. Jakýmkoliv způsobem.“ Načasování nemohlo být lepší. Tarantino zrovna dokončil scénář ke snímku Tenkrát v Hollywoodu a jeho přátelé mu navrhovali, aby do role Sharon Tate, herečky a manželky režiséra Romana Polanského, obsadil právě Margot. Navíc došel zmiňovaný dopis a bylo jasno. Film bude mít v českých kinech premiéru 15. srpna 2019. 

V letošním roce...

Margot má skvělý rok. Vedle pěti filmů přijala další roli. Francouzský módní dům Chanel si ji vybral jako novou ambasadorku vůní. Herečka se již objevila jako tvář kolekce Coco Neige a na červený koberec chodí v poslední době zásadně v šatech z haute couture ateliérů Chanel. Na filmovém festivalu v Cannes měla na sobě mimo jiné šaty na míru s růžovou kamélií. Celý look byl inspirován Sharon Tate.