Celebrity

Dokonalý kabát pro vaši proměnu z quiet luxury na mob wife

Přejít z jednoho extrému do druhého dlouho nebylo tak snadné a elegantní jako právě teď, kdy se módní svět rozdělil na ty, co stále vyznávají tichý luxus a ty, co se zamilovali do glamour stylu mafiánských manželek. Stačí vám k tomu jen jeden kabát. 
Foto: Profimedia.cz
Rita Ora v Paříži, 21. ledna 2024
Ať už na módní scéně panují jakékoliv trendy, jedno pravidlo platí (skoro) vždycky: béžový kabát bude dobrou volbou za všech okolností. Záleží, samozřejmě, na aktuálním ročním období a náladě. Od uhlazených kašmírových a semišových modelů se širokým páskem se dostáváme k nadýchaným oversized kožichům a kabátům s ovčí vlnou a výraznou texturou. Ty vnáší do ulic více vzrušení a hravosti, protože výrazná estetika mob wife je, jak se shodují kreativci, mnohem zábavnější a inspirativnější než strohý minimalismus quiet luxury.
Proměnit svůj šatník tak radikálním způsobem ale vyžaduje jistou strategii. Celebrity v tom mají jasno: vsaďte na kabát, který svým střihem, velikostí a nepřehlédnutelností odpovídá aktuálnímu trendu, barvu však volte neutrální (i když leopardí vzor taky patří do stejné kategorie, ale chápeme, ne každý to tak vnímá) — béžovou.
Rita Ora ten svůj našla u značky Kulakovsky, která je proslulá tím, že zbytky kůže používá na prostorné tašky. Béžový shearling kabát do svého šatníku rychle zařadila také Dakota Johnson. Ta jej zkombinovala s bílými džíny a černými kotníčkovými kozačkami a nevynechala ani velké sluneční brýle, nezbytný doplněk mob wife. Kate Hudson si zase podle všeho zamilovala béžový kožich ve střední délce a na Manhattanu se v něm ukázala hned několikrát, jen s obměněným stylingem.