Celebrity

BAFTA 2020: Bílá vévodkyně, růžová Renée, černá Lily-Rose

Největší filmový svátek ve Velké Británii se dnes koná v londýnské Royal Albert Hall. Na červeném koberci se vystřídají největší hollywoodské hvězdy s členy královské rodiny a novými adepty na globální celebrity. Kdo přišel v nejodvážnějších šatech? Které barvy vládnou pouhý týden před předáváním Oscarů? A co si vzala na sebe vévodkyně z Cambridge? Vogue Czechoslovakia přináší podrobný pohled na ceremoniál British Academy Film Awards.
Trendy na předávání cen britské filmové akademie lze rozdělit na dvě části – černá a růžová. První očekávatelná, druhá překvapivá. Černou si vybrala Margot Robbie, Saoirse Ronan, Emilia Clarke, Olivia Colman i Rooney Mara. Lily-Rose Depp se stejně jako Margot oblékla do Chanel, v jejím případě však ne do šatů, ale krajkového overalu.
Do Londýna dorazila Renée Zellweger, aby zazářila v růžovém šantungovém hedvábí s odhalenými rameny. Scarlett Johansson vsadila na sexy třpyt a peří. Kaitlyn Dever, Ella Balinska a Florence Pugh dokázaly, že růžová patří k mileniálům stejně jako Gabbana k Dolce. 
Proti černo-růžovému proudu se vydala Zoë Kravitz, která si pro tuto událost vybrala zlaté šaty s dlouhými rukávy Saint Laurent. Vévodkyně z Cambridge si stejně jako loni vybrala v ateliérech Alexander McQueen, tentokrát zvolila kombinaci bílé se zlatou. Aby demonstrovala svůj udržitelný přístup k módě, neoblékla si nic nového. Tyto šaty měla na sobě už v roce 2012 v rámci turné po jihovýchodní Asii. Zlatá výšivka symbolizuje národní květinu Malajsie ibišek. 
U Charlize Theron jsme si už zvykli na fakt, že s každým vykročením na červený koberec překvapí. Ani v Londýně tomu nebylo jinak. Tvář módního domu Dior si pro tuto příležitost nechala ušít šaty z fialového hedvábí s korzetovým živůtkem a potvrdila tím svůj status módní královny. 
Podívejte se na galerii těch nejlepších šatů na předávání filmových cen BAFTA 2020.