Celebrity

Lily-Rose Depp se proměnila v dokonalou krasobruslařku

Herečka se pro zimní kolekci Chanel vtělila do role sportovkyně, která se s elegancí vrací k funkčnímu oblečení a dětskému snu o tanci na ledě.
Foto: Mikael Jansson
Lily-Rose Depp v kampani Chanel Coco Neige 2023/2024

Chanel Coco Neige je kolekce, která nás nutí snít o tanci na ledě

Příznivci značky Chanel se nemohli dočkat, jaké zimní téma – a navíc objekt touhy – módní dům tentokrát zvolí. Po loňských modelech z kůže, které díky užitým karetním symbolům, jako jsou srdce a piky, evokovaly svět pokeru, a po nedávných kabelkách ve tvaru fotoaparátů upomínajících, jak je příjemné vzít si svitek filmu k vyvolání, je tu nový must-have: lední brusle.
Ať zvedne ruku ten, kdo v dětství nesnil, že tančí na ledě ve stylu Holiday on Ice. Lily-Rose Depp, která se stala tváří řady Coco Neige, tento sen vrací na scénu a ukazuje brusle v novém světle. Kolekce je v něčem prudérní, ale luxusní zároveň přesně ve stylu Chanel: Dovedná práce s funkčními, hřejivými materiály přímo vybízí, abychom si après-ski oblečení vzali i do práce. V cudné barevné paletě, které dominuje černá a bílá, probleskuje zářivě růžová, flitry a zlaté třpytky. V podstatě se nejedná o nic menšího než o stylizaci kostýmu krasobruslařky v reálném světě, mimo ledovou plochu osvětlenou reflektory. 

Fotky Mikaela Janssona evokují vrcholovou krasobruslařku sponzorovanou Chanel

Fotograf zvěčnil francouzsko-americkou herečku oblečenou do funkčních a zároveň sofistikovaných látek, čímž znovu potvrdil probíhající silný dialog mezi sportem a módou. Střihy osloví ty, kdo vedou dynamický životní styl a volný čas netráví doma, ale raději zdolají nejbližší horu nebo každou volnou chvilku utečou na svah a následně na taneční parket. Lily-Rose ztělesňuje ten typ člověka, který se neostýchá vykročit z domu v kombinéze z technického saténu se zlatavými odlesky lamé, i když se zrovna nechystá pokořit na lyžích další sjezdovku nebo popíjet v baru s přáteli po dlouhém dni na větru a mrazu.
Lily-Rose Depp prozradila italskému vydání Vogue pár zajímavostí z natáčení kampaně a zmínila se i o těch kusech z kolekce, u kterých se nemůže dočkat, až je vynese ať už v kombinaci s džínami, nebo se sexy doplňky.

O natáčení na kluzišti s Mikaelem Janssonem

„Nasadit si brusle a vyzkoušet kolekci na kluzišti byla ta nejlepší část focení, i když nebruslím zrovna nejlíp."

Vztah k bruslení

„Když jsem se dozvěděla, že budeme fotit na zimním stadionu, okamžitě se mi vybavila Princezna ledu (film z roku 2005, pozn. red.). Vzpomínám si, jak jsem si vždycky říkala: ,Taky bych to chtěla dělat...' I když jsem se krasobruslení ve skutečnosti nikdy nevěnovala, jako dítě jsem si tanec na ledě pořád představovala.'
Foto: Mikael Jansson
Lily-Rose Depp v kampani Chanel Coco Neige 2023/2024
Foto: Mikael Jansson
Lily-Rose Depp v kampani Chanel Coco Neige 2023/2024

Oblíbená část kolekce Chanel Coco Neige 2023/2024

„Kdybych měla vybrat jen jeden kus oblečení, byl by to overal. Ten je opravdu sexy. Ne každý den se vidí lyžařský oblek, který je tak ženský a smyslný, elegantní a zároveň funkční. Barvy jsou opravdu krásné: růžové a fialové tóny se střídají s černou a béžovou, ale také se zlatou a bílou. Okamžitě navozují sváteční atmosféru."

O stylingu

„Líbí se mi, že vše z této kolekce se dá nosit i venku nejen na sněhu, ale i v běžném životě ve městě. Ráda kombinuji hřejivé sportovní oblečení s tím ostatním, co mám v šatníku. Například svetry a kalhoty v kolekci jsou podšity kašmírem a tepláky jsou vyrobeny ze speciálního materiálu, který izoluje tělo od chladu. Tašky jsou tak měkké, že by se daly použít i jako ohřívače rukou."

O vrstvení

„To je to, co v zimě miluju nejvíc. Miluji dotyk teplých látek na těle. Dávají mi pocit, že mi studený vzduch nepronikne ke kůži. A pak: Když vrstvíte, můžete mít vlastně dva outfity v jednom a vypadat jinak oblečená venku a jinak v interiéru. Přes den dávám přednost svetrům, teplákům, rukavicím, čepicím a všemu, do čeho se můžu zachumlat. Večer vrstvím a pod teplý svetr oblékám body."

O kódech Chanel

„Líbí se mi, že kreativní ředitelka Virginie Viard dokáže každou sezonu vymyslet a zdůraznit jiné klíčové prvky. Jako například motiv řetízku, který na sukni tentokrát připomíná pásek s drahokamy. Prostě některé ikonické prvky si nevyhnutelně spojujeme se značkou Chanel!"
Článek vyšel v originále na vogue.it.