Móda

#MyCrushDiary: David Bowie a fluid boys

Foto: Alexander Bel | @alexanderbelph
Je pozdní odpoledne, nemám žádné plány, a tak procházím svou knihovnu a doufám, že najdu nějaký poklad, třeba časopis, který mě zabaví, inspiruje, nadchne. Bohužel. 
Rychle se obléknu a vyrážím do malého obchodu s knihami v naději, že mi něco padne do oka. Bingo! Hned z první obálky se na mě usmívá Ziggy Stardust. Modré oční stíny, zvýrazněné rty, ohnivé vlasy, můj zachránce. 
V roce 1972 David Bowie vydal album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, a tím začala neuvěřitelná kapitola ve zpěvákově životě, kterou připomíná právě tato kniha s názvem The Rise of David Bowie od fotografa Micka Rocka.
Začínám přemýšlet o dalších heroes dnešní doby, co se nebojí jít proti proudu, o designérech, hercích a zpěvácích, kteří chtějí být vidět i slyšet a kteří svůj styl nazývají slovem fluid. V #MyCrushDiary se o nich dozvíte víc.
Harris Reed, foto: Jenny Brough pro ES Magazine; Troye Sivan, foto: Scott West; T Label, foto: Beatriz Puppo Amo; Film Breakfast on Pluto
#MyCrushArtist: Jednoznačně britský designér Harris Reed. Je výrazným hlasem gender-fluidních návrhářů a mohli jste ho vidět například v nové kampani na parfém Gucci Mémoire d'une Odeur.
#MyCrushMusic: Další hvězda, která pro změnu nechybí v mém playlistu, je Troye Sivan. Jeho song v kolaboraci s Lauv I’m so tired si zamilujete.
Kniha: The Rise of David Bowie by Mick Rock; film: Velvet Goldmine; Ezra Miller, Vogue CS archiv; Celine FW 2019, Gucci FW 2019, foto: Filippo Fior
#MyCrushObject: Velký kabát z poslední pánské přehlídky Celine. A pokud chcete zapůsobit jako David Bowie, rozhodně se podívejte na celou kolekci Gucci FW2019.
#MyCrushMovie: Doporučuji cokoliv s Ezrou Millerem, protože je cool, nic nepředstírá a všichni milují jeho outfity. 
Nebo si pusťte klasiku Breakfast on Pluto (Snídaně na Plutu), případně The Velvet Goldmine (Sametová extáze) a v pátek večer se rozhodně nudit nebudete.