Cuisine

Vogue v kuchyni #25: Breakfast Martini à la Schiaparelli

Kuchyň je mým útočištěm. Neustále v ní zkouším, co dovedu, s láskou a někdy pochybnými výsledky. Znovu inspirován nocí, tématem našeho letního dvojčísla, jsem namíchal koktejl, co chutná jako toast s pomerančovou marmeládou a dá se tedy pít od soumraku do úsvitu.
Foto: Roseberry
Schiaparelli, haute couture, podzim-zima 2021
Foto: Courtesy of Martin Váša
Breakfast Martini
Taky se vám stává, že se probudíte, a přestože si nejste si zcela jistí, co se vám zdálo, zůstává ve vás pocit ze snu, a to klidně po celý zbytek dne? Popsat někomu takový sen slovy mi připadá nemožné. I proto tolik obdivuju Daniela Roseberryho, který sny tak bravurně přetavuje v realitu pro módní dům Schiaparelli.
Ve své poslední surrealistické kolekci haute couture, představené během týdne módy jen pár dní zpátky, jako by se nám snažil navrátit radost z oblékání, a já se dnes rozhodl na tenhle rozbřesk módy připít. Koktejl Breakfast Martini, vytvořený Salvatorem Calabresem v 90. letech, je k tomu jako šitý na míru. Chutná totiž po jedné z mých nejmilejších snídaní – toastu namazaném pomerančovou marmeládou.
K ruce:
  • 50 ml ginu
  • 15 ml Cointreau
  • 15 ml citronové šťávy
  • Lžičku pomerančové marmelády
  • Pomerančovou kůru na dozdobení
Foto: Courtesy of Daniel Roseberry
Schiaparelli, haute couture, podzim/zima 2021
Foto: Courtesy of Martin Váša
Breakfast Martini
Ze všeho nejdříve si dejte nachladit sklenici na martini. Následně v jiné, větší sklenici rozmíchejte marmeládu s ginem, Cointreau a citronovou šťávou. Směs přelijte do shakeru, přidejte led a po důkladném protřepání ji přeceďte do vychlazené sklenice. Podávejte dozdobené spirálou z pomerančové kůry.
Foto: Courtesy of Martin Váša
Breakfast Martini
Foto: Courtesy of Daniel Roseberry
Schiaparelli, haute couture, podzim/zima 2021
Dobré ráno!