Vůně

Tipy, jak si udržet vůni po celé léto

Vůně. Velmi zásadní čichový vjem. V horkých dnech naše touha obklopit se takovou, která nás zklidní, potěší i osvěží, prudce stoupá. Jenže jak najít právě v nelehkém období léta takovou, která vydrží? Přinášíme jednoduché, a přitom extra účinné tipy. 
Foto: Chaloner Woods/Getty Images

Vybírejte odlehčené parfémy

Ani v těchto dnech se nemusíte vzdávat oblíbených těžších vůní. Parfémáři na letní dny přinášejí jejich odlehčené varianty – vymění kořeněné ingredience za chladivé esence citrusů, ovocné a květinové tóny a jako základ přidají pižmo a pačuli. Vybírejte toaletní vody (EDT), které obsahují pouze 4 až 8 procent kompozice. Parfémová voda (EDP) jí obsahuje 8 až 15 procent v koncentrovaném lihu. Takové množství může při pobytu na slunci způsobit nevzhledné kožní reakce, proto vůni v horkých dnech nanášejte na místa, která nejsou tolik exponovaná. 

Svěží vůně vypraného prádla

Velký kus práce udělá v létě i vůně prádla. S příchodem teplých měsíců přivedl Lenor na trh s pracími prostředky tři svěží vůně, které skutečně vydrží. Spring Awakening, Gold Orchid nebo Amethyst & Floral bouquet dodají samozřejmě i pocit čistoty a svěžesti, a přesně to teď potřebujeme nejvíce. A praní s kapslemi? Maximální výkon za minimum práce. Takže kterou vůni si vybrat? 
Prací prostředek Lenor Spring Awakening, ideální na bílé prádlo, je plný jarních květů a závanu přírodního pačuli s bílým cedrem. Můžete se těšit na revitalizující, posilňující zážitek, který ve vás zanechá pocit povzbuzení a osvěžení. Další dva jsou vhodné na prádlo barevné. Gold Orchid vás bude lákat svůdnými tóny vzácné vanilky, která uklidní emoce i duši. Okouzlující mimóza, medová růže a krémová broskev ve vás pak zanechají povznášející a přepychový zážitek. Vůně Lenoru Amethyst & Floral bouquet přinese do vaší domácnosti tajemný koktejl bergamotu spolu se vzdušnou vůní jemné frézie a jasmínu. Zahalí vás do sametového tepla a díky tomu se budete cítit sebevědomě a pohodlně po celý den.
A ještě jeden tip: pro nejlepší účinek je důležité položit prádlo přímo na kapsli. Na spodek pracího bubnu můžete ještě přidat vonné perličky pro extra prodlouženou svěžest. Lenor aviváž pak oblečení změkčuje, osvěžuje a navíc ochrání před žmolkováním. To chcete.

Čistá vůně interiéru bytu i auta

V horkých dnech jsou jakékoliv pachy mnohem intenzivnější, a proto je důležité se vůněmi obklopit nejen v bytě, kanceláři, ale i v autě. V posledních letech si parfémáři oblíbili právě vůni vypraného prádla, bavlny a svěžích přírodních tónů a vy byste měli také. Proč? Nejenže zápach potlačují, ale nejsou agresivní, takže nevyvolávají bolest hlavy a pomáhají při usínání i lépe se soustředit při práci. 
Pořídit si můžete svíčku, difuzér, katalytickou lampu, kuličky do vysavače i jednoduché pytlíčky do prádla. Dávejte však pozor na množství. Do auta vám postačí například oblíbené aroma z vaší svíčky v podobě panáčka nebo kolíčku, které umístíte na klimatizaci. Vůni domova tak můžete mít s sebou i na cestách, což je určitě příjemnější než zápach rozpáleného asfaltu uprostřed města.
Ve spolupráci s Lenor