Vůně

Budiž světlo. Vánoční svíčky, které si zamilujete na první pohled

Skutečnost, že se v těchto dnech stmívá mnohem dříve a už brzy odpoledne máte pocit, že je noc, nemusí být nutně negativní. Prostě ji berte jako skvělou příležitost zapálit si krásnou, voňavou svíčku. Ty z letošních vánočních limitovaných kolekcí vás uchvátí nejen svou vůní, ale i designem.
Foto: Filip Šlapal
Set design: Miro Sabo, Creative direction: Alexander Bel
Letošní limitované edice interiérových parfémů a aromatických svíček jsou, i když to říkáme každý rok, ještě krásnější než ty loňské. Kultovní značky a parfémové domy představily pro poslední týdny roku tolik úchvatných vůní a designů svíček, že jedna ani dvě vám stačit nebudou. Vybírejte, stejně jako svůj parfém, podle toho, do jaké nálady a jaký ideální obraz si chcete vykouzlit. 

Vánoční stromeček

Hlavní trendem letošních Vánoc je rozhodně iluze lesa, ať už si představíte romantický výhled na zasněženou krajinu, zatímco vy sedíte v teple u krbu, nebo si okamžitě vybavíte jedličku uprostřed obýváku ověnčenou třpytivými ozdobami. 

Vánoční cukroví pro nos

Druhým trendem letošních svátků je sladkost, přičemž značky ji přinášejí v mnoha podobách. Vůně cukru, čokolády, skořice, hřebíčku, vanilky a oříšků má na mozek jeden úžasný efekt – rychle navodí pocit pohody a uvolnění, kterého zejména před Vánocemi není nikdy dost.

Tichá noc

S tématem relaxu vydržíme i u další skupinky aromatických svíček z limitovaných zimních kolekcí. Praskající dřevo, smyslná, ale přesto velmi uklidňující jantarová ambra, teplé bavlněné povlečení. To všechno můžete mít kolem sebe během několika vteřin. Stačí škrtnout sirkou.

Smyslný klid dlouhého zimního večera

A pak tu máme parfémované svíčky, které nezapadají do tradičních představ o Vánocích a sváteční atmosféře, ale právě proto by se neměly ztratit v záplavě keramiky a skla zdobených zlatem, stříbrem a kombinací červené se zelenou. Nemusíte být ani Grinch, abyste právě jejich kouzlo ocenili. Jasmín od Kurkdjiana nebo švestka na cedrovém dřevě od Rituals opravdu stojí za to.