Trendy

Odbarvené obočí: Hot or not?

I když odborníci přes krásu nedají dopustit na výrazné plné klenby, trend odbarveného obočí je již po několikáté zpět. Vzhlédly se v něm Bella a Gigi Hadidovy, Nicola Peltz-Beckham, Kim Kardashian i její sestry. Kdo bude další?
Foto: Getty Images
Brooklyn a Nicola Peltz Beckham, October 2022
Odbarvené obočí útočí odevšad. K vidění je na přehlídkách velkých značek, osobnostech pozvaných na prestižní akce nebo na Julii Fox, múze a coverstar Vogue CS. 
Na přehlídkách značky Burberry a Versace se o výrazné klenby modelek postarala Pat McGrath. Její cíl? „Silný, odvážný a mocný look jako z jiného světa,” uvedla slavná make-up artistka v americké Vogue
Vizážistka Diane Kendal měla zase pod palcem líčení přehlídky podzimní kolekce 2022 návrháře Marka Jacobse, kde se mezi modelkami blýskly také Bella a Gigi Hadid. Se světlým obočím a goticko-futuristickým účesem byly obě k nepoznání. 
Foto: Getty Images
Bella Hadid, Marc Jacobs Fall 2022
Foto: Getty Images
Gigi Hadid, Marc Jacobs Fall 2022
Odbarvenými klenbami šokovala v květnu také Kendall Jenner.  Na prestižní módní a benefiční akci Met Gala dorazila v róbě od Prady, kterou její avatgardní vizáž dokonale doplnila.
Zhruba ve stejnou dobu se pro neviditelné obočí rozhodla již zmíněná herečka a modelka Julia Fox. Na Instagramu si pak pochvalovala, že ji v novém looku lidé na ulicích téměř nepoznávají. „Užívám si tento falešný pocit anonymity,” rozplývala se. 
Foto: Getty Images
Kendall Jenner
Foto: Getty Images
Julia Fox
Další zastánkyní odbarveného obočí se stala i Nicola Peltz-Beckham, která se tímto trendem pochlubila začátkem října na přehlídce Valentino v Paříži. Svůj nový vzhled předvedla oblečená v průsvitném krajkovém topu a širokých džínách.
Kim Kardashian na Met Gala zazářila v ikonických šatech Marilyn Monroe, což podtrhla i účesem, kterému dominovala platinová blond barva. Zanedlouho svou image tato kráska doplnila také o platinové obočí, které předvedla na titulní straně magazínu Interview nebo v kampani své nové kolekce Skims. 
Kylie Jenner, nejmladší členka ženského klanu Kardashians, se na sociálních sítích pochlubila fotkou, na níž si pochutnává na hroznovém víně a hlavně názorně dokazuje, že ani ona se odbarveného obočí nebojí. 
Láká vás tento žhavý trend vyzkoušet? Make-up artistka Isamaya Ffrench (má na svědomí například ultra tenké obočí, které zdobilo Rihannu na cover britské Vogue) v deníku the Guardian varuje, že: „Obočí je nejdůležitějším prvkem a klíčem výrazů tváře. Když ho změníte, zásadně to změní strukturu obličeje.”