Trendy

Italská manikúra: Nejlepší způsob, jak prodloužit krátké nehty

Pokud neholdujete dlouhým nehtům, jistě vám nejčerstvější informace o italské manikúře přijdou vhod. Je trendy a právě díky ní vypadají i krátké nehty a prsty opticky delší, a tak není divu, že na ni nejlepší manikéři nedají dopustit.
„Používá se převážně u klasické celobarevné manikúry nebo na barevné konečky,“ uvádí Alexandra Teleki ze salonu The Hot Blend a objasňuje podstatu metody: „Musíte se dostat co nejblíže kůžičce, aniž byste se ale dotýkali kůže. Po nehtu pak vykreslíte svislou čáru směrem nahoru, přičemž mezi okrajem nehtové stěny a vrstvou gelu zůstane malinká mezera.“
„Pokud se nerozhodnete pro jediný odstín, můžete italskou manikúru aplikovat i na špičky nehtů, na rozdíl od  francouzské manikúry. Tam špička začíná blíže ke stranám nehtu ve tvaru půlměsíce, zatímco manikúra v italském stylu startuje zhruba v polovině nehtu na levé i pravé straně a tvoří spíše tvar písmene U,“ vysvětluje Alexandra. 
Alexandra Teleki tuto techniku praktikuje ve svém salonu už nějakou dobu. V branži si stejná metoda získala oblibu především jako geniální tip, jak přidat nehtům na délce, aniž by bylo nutné sáhnout po akrylu. „Jsou i další možnosti, jak si nehty opticky prodloužit, třeba zatlačení kůžičky nebo odstranění přebytečné kůže. Na nic z toho já nezapomínám,“ říká nehtová specialistka, kterou najdete také na Instagramu. A má ještě jednu podmínku úspěchu: „Aby nehtové lůžko vypadalo delší, samozřejmě záleží i na samotném tvaru nehtu.“ Pro koho je tedy „Itálie“ nejvhodnější? Hlavně pro ty, co mají kratší, čtvercové nehty. 
Také platí, že italský způsob lakování zvýrazní i dlouhé nehty, které v kombinaci s gelem udělá ještě mnohem nápadnější. Je ale otázkou, jestli to už nebude na vás moc. Než se proto rozhodnete pro italský styl, nebo klasiku, zkuste se o možnostech pobavit se svojí manikérkou.