Trendy

Hi-tech glittery, lo-fi konturování. Beauty trendy z londýnského fashion weeku

Od hi-tech glitterů, dramatických očních linek až po nový pohled na vintage účesy, pohádkový make-up a lo-fi konturování. Vogue přináší nejnovější trendy přímo z backstage londýnského fashion weeku.
Po New Yorku přichází Londýn, hlavní město experimentování! Vivienne Westwood, která je na svém pomyslném anarchistickém vrcholu, udala trend hned na celý zbytek týdne, v reakci na aktuální sociopolitické dění vytvořila looky, které boří zažité hranice a posouvají je zase o něco dál.

Nové linky

Kde: Alexa Chung, Erdem, Peter Pilotto, Burberry
Co musíte vědět: Na mole bylo k vidění mnoho interpretací klasických linek a očních stínů. Maskérka Lisa Eldridge na přehlídce Alexy Chung vytvořila jemně pigmentovaná béžová víčka s moderním nadčasovým podtónem. U Erdemu zase dominovaly výrazné černé linky podle herečky Tippi Hedren, zatímco u Petera Pilotta byla víčka modelek pozlacená a konečky řas zvýrazněné bílými peříčky.
Jak to nosit: Černé syté stíny s vysokými leskem a linkami možná nebudou pro každého, ale bohatě postačí, když použijete jemnější variantu, která se snadněji vrství, přesto s ní dosáhnete dramatického vzhledu. Zlaté efekty se možná na první pohled mohou zdát na jaro až příliš dekadentní, ale ve skutečnosti jsou všestranné a vhodné pro jakýkoliv tón pleti. Kombinujte je s dlouhými sexy řasami.
Foto: Getty Images
Peter Pilotto podzim/zima 2019/2020
Foto: Getty Images
Alexa Chung podzim/zima 2019/2020
Foto: Getty Images
Erdem podzim/zima 2019/2020

Hi-tech glittery

Kde: Halpern, Ashish, Peter Pilotto
Co musíte vědět: Na rozdíl od disco trendu ze sedmdesátých let je tento daleko výraznější a volnější. Isamaya Ffrench vytvořila pro Halpern komplikovanější look inspirovaný barokem, který se skládal z jemných plátků zlata, skrze které tu a tam prostupovaly všechny barvy duhy. Ani na přehlídce Ashish se Ffrench okázalosti nevzdala - disco třpytky překrývaly dramatické tmavé oční stíny a přecházely po hraně nosu až ke špičce horního rtu. Nejnositelnější nakonec byla bronzová víčka u Petera Pilotta.
Jak to nosit: Glittery byly vždy velkým postrachem hlavně kvůli obtížné aplikaci a navíc se jemné třpytky dostanou všude. Nejnovější paletky kosmetických značek mají však natolik zdokonalený finiš, že jsou díky nim líbivější než kdykoli předtím. Můžete začít třeba se zlatou nebo bronzovou tužkou na oči se sametovým zakončením, nebo dejte na osvědčenou radu maskérů a vsaďte na jemné částečky, které vypadají nejlépe.
Foto: Getty Images
Peter Pilotto podzim/zima 2019/2020
Foto: Getty Images
Ashish podzim/zima 2019/2020
Foto: Getty Images
Halpern podzim/zima 2019/2020

Moderní vintage

Kde: Simone Rocha, Ryan Lo, JW Anderson 
Co musíte vědět: Vintage účesy v moderním podání dominovaly snad na všech přehlídkách. Styl čtyřicátých let byl k vidění u značek Ryan Lo a Simone Rocha. U Burberry Guido Palau přeměnil klasické kudrlinky na precizní secesní vzory sčesané do čela modelek. Triumfem se staly vlny z dvacátých let na přehlídce JW Andersona.
Jak to nosit: Základem úspěchu je textura vlasů. Pracujte s ní ve svůj prospěch. V mnoha případech kadeřníci s vlasy téměř nic nedělali a jen je pečlivě zpevňovali pinetkami. Efektu "mořské panny" nejlépe docílíte pomocí kulmy. Vlasy jednoduše vyčešte, obmotejte okolo kulmy a vytvořte jemný ohyb.
Foto: Getty Images
Ryan Lo podzim/zima 2019/2020
Foto: Getty Images
Simone Rocha podzim/zima 2019/2020

Pohádka trochu jinak

Kde: Vivienne Westwood, House of Holland, Halpern, Simone Rocha, Matty Bovan
Co musíte vědět: Šílené pohádky byly k vidění u Vivienne Westwood, kde se Isamaya Ffrench inspirovala postavičkou Pinocchia a poslala na molo modelky s protetickými nosy a obličeji zakrytými roztaveným plastem. U House of Holland zase maskérka Zoe Taylor použila na víčka blankytně modrou evokující dětskou nevinnost. Rty podle Sněhurky u Mattyho Bovana dokonale kontrastovaly s jeho kolekcí, která vzdávala hold Anglii.
Jak to nosit: Tento trend vám dovoluje hrát si se základními barvami - jasné modré a fialové stíny rozmažte prstem do ztracena. Jestli si na to netroufáte, inspirujte se alespoň Angelinou Jolie ve filmu Maleficent - rudé rty jsou vždy sázkou na jistotu.
Foto: Getty Images
House of Holland podzim/zima 2019/2020
Foto: Getty Images
Vivienne Westwood podzim/zima 2019/2020
Foto: Getty Images
Matty Bowan podzim/zima 2019/2020

Lo-fi konturování

Kde: Emilia Wickstead, Christopher Kane, JW Anderson, Roksanda, Victoria Beckham
Co musíte vědět: "No make-up" se tímto trendem posouvá zcela novým směrem. V centru pozornosti stojí dokonalá pleť a vyrýsované lícní kosti. Emilia Wickstead se nechala inspirovat filmem Kmotr, Christopher Kane fetišem a u Victorie Beckham a Roksandy vládla romantická ženskost.
Jak to nosit: Do jisté míry sice záleží na tom, jestli vám příroda nadělila ostré rysy, ale s pomocí moderních masážních technik je můžete alespoň zvýraznit. Protentokrát zapomeňte na konturovací štětec a sáhněte po starodávné čínské masážní pomůcce gua sha, která se vyrábí z křemene. Po masáži použijte rozjasňující primer, aby se pleť leskla a úplně vynechte make-up.
Foto: Getty Images
Christopher Kane podzim/zima 2019/2020
Foto: Getty Images
Christopher Kane podzim/zima 2019/2020
Foto: Getty Images
Victoria Beckham podzim/zima 2019/2020