Trendy

Futurismus a spony do vlasů. Beauty tipy z Paříže

Od výrazných grafických linek jako z budoucnosti přes culíky s vysokým leskem po červené rty a doplňky do vlasů. Vogue představuje nejnovější trendy přímo z backstage pařížského fashion weeku.
Foto: Jamie Stoker
Alexander McQueen, Fall/Winter 2019/2020
Říká se, že to nejlepší nakonec. O pařížském fashion weeku to letos platilo dvojnásob.
Paříž je absolutním vrcholem inspirace a kreativity během měsíce plného módy a to se pochopitelně odrazilo také na dění v backstage. 

Nigh-out skin

Foto: Jamie Stoker
Balmain, Fall/Winter 2019/2020
Foto: Jamie Stoker
Dries Van Noten, Fall/Winter 2019/2020
Kde: Balmain, Off-White, Isabel Marant, Dries Van Noten
Co musíte vědět: Make-up artistka Val Garland popsala modelky na přehlídce Balmain jako „punkové princezny“. Jejich look byl inspirovaný fotkami z divokých večírků, které se táhnou až do rána - lehce rozmazané linky, spousta černé mascary a lesklá pleť. U značky Off-White zase Fara Homidi vytvořila „coo-girl Barbie“ efekt. „Celé je to postavené na svěží pleti s narůžovělou tvářenkou, broskvovou rtěnkou a spoustou lesku na rty,“ prozradila Vogue. Nedbalé drdoly dominovaly u Isabel Marant, také glitterové oční stíny na přehlídce Dries Van Noten byly záměrně nedokonalé.
Jak to nosit: „Budete potřebovat největší štětec, který máte. Matný bronzer použijte na čelo, tváře, špičku nosu, zkrátka všude, kam přirozeně dopadají sluneční paprsky,“ říká make-up artistka Lisa Butler. Na obočí doporučuje gel Glossier Boy Brow, na lícní kosti a podél vnějšího koutku oka pak glittery, které dovedou look k dokonalosti.

Lesklé vlasy

Foto: Jamie Stoker
Alexander McQueen, Fall/Winter 2019/2020
Foto: Jamie Stoker
Mugler, Fal/Winter 2019/2020
Kde: Maison Margiela, Mugler, Hermès, Alexander McQueen, Stella McCartney 
Co musíte vědět: Na molech byla k vidění celá škála lesklých vlasů od extrémní varianty u Margiely a Muglera až po decentní lesk u Stelly McCartney a Alexandra McQueena. Kadeřník Eugene Souleiman uvázal modelkám na přehlídce Stelly McCartney nízce posazené culíky, zatímco Guido Palau se při vytváření moderního looku na přehlídku Alexandra McQueena nechal inspirovat vysokým leskem korespondujícím s koženými stuhami, kterými dlouhé culíky zavázal.
Jak to nosit: Klíčová je pro tento vzhled mokrá textura. Palau doporučuje pročesat vlasy gelem Redken Hardwear 16. Pokud chcete něco méně výstředního, použijte krém s vysokým leskem a culík zafixujte lakem na vlasy.

Pohled do budoucnosti

Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
Saint Laurent, Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020
Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images
Valentino, Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020
Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
Marques Almeida, Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020
Kde: Maison Margiela, Saint Laurent, Chloé, Giambattista Valli, Mugler
Co musíte vědět: Futuristické líčení očí se projevilo prostřednictvím odvážného a výrazného použití barev. Od extra dlouhých očních linek u Saint Laurenta po zlatavý finiš na přehlídce Chloé. „Nahá pleť s dlouhými černými linkami vypadá tak minimalisticky, ale zároveň excentricky,“ říká Tom Pecheux. 
Jak to nosit: Ať už jsou to lesklá víčka jako na přehlídce Margiely, nebo odstíny červené jako u Chloé, celý look je postavený na dramatických prvcích. Prodloužené černé linky z přehlídky Saint Laurent jsou nositelné, červené metalické tóny z přehlídky Chloé zase hravě vytvoříte s krémovými stíny.

Tmavě rudé rty

Foto:  Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
Chloe, Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020
Foto: amie Stoker
Paco Rabanne, Fall/Winter 2019/2020
Foto: Jamie Stoker
Chloe, Fall/Winter 2019/2020
Kde: Louis Vuitton, Chloé, Mugler
Co musíte vědět: Když už se někde objevily červené rty, byly výrazné a tmavé. U Muglera červené rty s matným finišem výrazně kontrastovaly s modrou barvou na víčkách, u značky Louis Vuitton byl odstín téměř do fialova a na přehlídce Chloé zase vládla stará dobrá klasika v podobě červené s modrým podtónem.
Jak to nosit: Neexistuje jediné pravidlo, jak je správně nosit. Záleží pouze a jen na nositeli. Tmavé purpurové odstíny dodají hloubku, zatímoc klasická červená je zkrátka nostalgicky sexy. Vždy jsou však matné a precizně aplikované. Nezapomeňte proto použít konturovací tužku.

Doplňky všude, kam se podíváš

Foto: Peter White/Getty Images
Chanel, Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020
Foto: Jamie Stoker
Balmain, Fall/Winter 2019/2020
Foto: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images
Chanel, Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020
Kde: Balmain, Chanel, Paco Rabanne, Alexander McQueen
Co musíte vědět: Nikdy se na mole neobjevilo tolik stuh, spon a řetízků jako letos. Od culíků zamotaných do tmavé kůže na přehlídce Alexander McQueen až po decentní brože a peříčka na přehlídce Chanel. Sam McKnight na přehlídce Balmain použil čelenky evokují velké ocelové řetězy, Paul Hanlon pak vytvořil pro Paco Rabanne copánky s blyštivými křišťály.
Jak to nosit: Nechte se inspirovat přehlídkou Chanel, kdy byly vlasy sepnuté úžasnými sponami.