Trendy

Vinyl lips: Trend, ve kterém se doslova zhlédnete

Po několika sezonách matných rtěnek a nahých rtů se ke slovu opět hlásí výrazné a zrcadlově lesklé rtěnky. Are you ready? Záře reflektorů se rozsvěcí za tři, dva, jedna...
Foto: Pietro S. D'Aprano/Getty Images
Moschino jaro - léto 2023
Vše, včetně opakující se historie, nasvědčovalo už nějakou dobu tomu, že se z oblak pudru a všudypřítomného matu dostaneme do bodu, když se bude vše lesknout jako nablýskaný latexový overal v právě vyleštěném zrcadle. Lesklé rudé rty nejvíce zazářily na přehlídce Miu Miu a hlavně Moschino, kde ultra lesklý plast Jeremy Scott použil na šatech, z nafukovacího kruhu udělal klobouky, z plastových zvířátek boty a k tomu se každé z modelek leskly rty tak moc, že konkurovaly nafukovacím náušnicím z PVC.
Lesk překračující všechny myslitelné hranice definuje make-up trendy sezony jaro-léto 2023, vypadá luxusně, svěže a veškerou pozornost přitahuje od očí ke rtům. I když jsou takto lesklé rty v reálném životě trochu nepraktické (nesmíte jíst, pít a ani mít poletující vlasy podle obličeje), jejich wow faktor nelze ignorovat. Je až příliš lákavý.
Foto: Rosdiana Ciaravolo/Wireimage
Evie Harris v zákulisí přehlídky Moschino jaro - léto 2023
Foto: Pietro S. D'Aprano/Getty Images
Moschino jaro - léto 2023
Foto: Rosdiana Ciaravolo/Wireimage
Kate McNamara v zákulisí přehlídky Moschino jaro - léto 2023
Za vinylovými rty na přehlídce Moschino stojí legendární make-up artista Kabuki, který vytvořil dokonalou iluzi moderního glamour stylu bez toho, aniž by sklouzl k vintage vzhledu. Svěží pleť, tmavé kouřové oči a lesklé, syté rty působí místy až jako digitální filtr. K vytvoření efektu budete potřebovat pevnou ruku, čerstvě ořezanou konturovací tužku, vysoce pigmentovanou rtěnku a barevný lesk.
Spoléhat se pouze na jeden jediný produkt můžete jedině v tom případě, že sáhnete po barvě na rty Atomic Shake Lip Lacquer od Haus Labs. Pokud ji ještě neznáte, pak vězte, že nic podobného na trhu nenajdete. Jde o dlouhodržící tekutou, silně pigmentovanou rtěnku, která ovšem na rtech zasychá do lesku. Budete-li mít štěstí a nebude zrovna vyprodaná, berte všechny dostupné odstíny. Rozhodně nebudete litovat. Ve všech ostatních případech kombinujte lesklé rtěnky s pečlivě navrstveným leskem.