Trendy

Vampy lips –⁠ nejlepší volba pro chic make-up kdykoliv během roku

Pokud pochybujete o síle temně rudé rtěnky, podívejte se na Alexu Chung a další influencerky, které rty v barvě ostružin a švestek nosí jako součást svého nadčasového stylu. Jak ji jednou zkusíte, už nikdy nebudete chtít jinak. Alespoň ne na podzim a v zimě.
Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
Chanel jaro-léto 2023
Temné bohaté odstíny francouzského červeného, švestek, ostružin a tmavé čokolády nejsou jen jeden z nejoblíbenějších trendů každého podzimu, vampy lips v sobě mají nadčasové kouzlo, eleganci i excentrický faktor. Na rozdíl od mnoha jiných stylů je toto líčení s ultra tmavými rty překvapivě velmi variabilní, jednoduché a při troše zkušeností i časově nenáročné. Pokud je začnete nosit už teď, bude mít značnou výhodu v příštím roce, protože právě ony se objevily na mnoha modelkách v rámci přehlídky Chanel na jaro-léto 2023.
Foto: Instagram Alexy Chung
Sice neexistují žádná jasná pravidla, kdy a jak barvu nosit, ovšem na tmavých rtěnkách je něco, co perfektně definuje náladu druhé poloviny roku. Mohou být glam, gothic, grunge i Y2K, lesklé, sametové, ultra matné. Nejlépe vyniknou samy o sobě. Stačí se podívat na Alexu Chung, která v IG stories před pár dny publikovala selfie s typickým výrazným obočím a ostružinovou rtěnkou. Velmi klasický vzhled, ale taky dost cool. Kontrast mezi její alabastrovou pletí a tmavými rty.
Tato rtěnka sice není úplně jednoduchá na samotnou aplikaci, ovšem jakmile se s ní naučíte pracovat, je dokonalá. V ideálním případě zapomeňte na ostatní líčidla, stačí trocha řasenky, nebo jen vyčesané obočí transparentním gelem. Barvu aplikujte přímo a lehce pomocí vatové tyčinky zjemněte okraje. Pokud si troufnete na přesně definovanou konturku, připravte na to, že finální efekt může vypadat dost ostře.