Trendy

Neortodoxní vlasy: Trendy sestřih podle minisérie na Netflixu

Shira Haas v hlavní roli emotivní minisérie o touze po svobodě dokazuje, že krátké vlasy jsou přesně tím pravým účesem pro sebevědomé a odvážné. 
Německá minisérie Unortodox na motivy stejnojmenné knihy Deborah Feldman vypráví příběh mladé dívky, chasidské Židovky, která utečete z ortodoxní newyorské komunity a domluveného manželství do Berlína, kde žije její matka. Doufá ve svobodný život bez striktních pravidel, poznává běžný každodenní život se vším, co přináší. Tolik malá upoutávka pro ty z vás, kteří si na Netflixu ještě nepustili Neortodoxní, čtyřdílný seriál, o kterém už tři týdny všichni mluví.
Jednou z nejintimnějších scén je ta, kdy si hlavní hrdinka Esty sundá paruku a oblečená se ponoří do jezera. Tímto gestem se loučí s předchozím životem, kdy si podle tradic své komunity musela jako vdaná nechat oholit hlavu. Ženy si podle pravidel chasidismu musí zakrývat své vlasy, ať už šátkem, nebo právě parukou z lidských vlasů. 
Foto: Anika Molna/Netflix
Neortodoxní
Foto: Anika Molna/Netflix
Shira Haas v seriálu Neortodoxní
V poslední epizodě mluví o svém ultrakrátkém účesu: „Nebudete tomu věřit, ale tady se to považuje za módní.“ V jejím podání je mini délka opravdu skvělá, protože podtrhuje pravidelné rysy tváře a zdůrazňuje křehkost, ale i sílu zároveň. Máte odvahu do toho jít také?
Na přehlídkách se modelky s hodně krátkými vlasy objevují čím dál častěji. Kromě Ruth Bell, která nesmí chybět na žádné show módního domu Dior a je zároveň tváří Dior Make-up, si návrháři stále častěji vybírají výrazné tváře s minimalistickým střihem. Německá modelka Maike Inga jen letos už stihla přes 40 přehlídek v Paříži, Miláně a New Yorku. Stejně tak Mads Mullins s ještě kratším střihem patří mezi nejžádanější modelky současnosti. Kombinace vlasů ostříhaných jen na pár centimetrů navíc dává vyniknout vysokým límcům, dokonalé linii ramen u saka a doplňuje se s tzv. modest fashion, kdy ukazujete jen minimum kůže na těle.
Styling takového účesu zabere minimum času a nevadí mu ani odrosty, ani věk, jak se můžete přesvědčit v následující galerii krátkých účesů z přehlídek na jaro - léto 2020 i na nadcházející sezonu podzim - zima 2020/2021.