Trendy

Mission possible: krásné vlasy snadno a rychle

Hladké, lesklé a svázané do jednoduchého culíku. Přesně takové vlasy nikdy nevycházejí z módy, tuto zimu i nadcházející jaro patří mezi top trendy sezony. Tento účes má ještě jednu výhodu, zvládnete ho i s několikadenní kocovinou.
Foto: Getty Images
Chanel Haute Couture zima 2020
Minimalistický culík zvládne naprosto každý, dotáhnout ho k dokonalosti umí jen mistři. Ne náhodou se říká, že ty nejjednodušší věci jsou zároveň ty nejtěžší. V tomto případě platí, že se počítá každý vlásek, i ten nejmenší. Naštěstí už účes nemusí odpovídat zastaralé představě o dokonalosti. Můžete jít cestou Eugena Souleimana a vlasy maximálně uhladit prsty, hřebenem, svázat je a baby vlásky nechat volně poletovat, nebo po vzoru Sama McKnighta zapojit do hry doplňky, od broží, kožených pásků, mašlí a Chanel kamélií pro větší efekt. 
Foto: Getty Images
Culík podle Sama McKnighta na přehlídce Chanel Haute Couture zima 2020
Trik je v použití pečujicího stylingu. Pak vám to půjde snadněji než si objednat jídlo na Woltu. Vlasy nemusíte mít ani čerstvě umyté, druhý a třetí den bude jejich textura pro trendy účes naprosto ideální.
Stejně jako pleť, tak i vlasy v zimě potřebují trochu jinou péči než po zbytek roku, takže si vzpomeňte, kde v koupelně by se mohlo schovávat uhlazující mléko (v případě krepatých vlasů), hydratační péče (pro vlasy dehydrované) nebo pečujicí olej (záchrana pro vlasy suché jako vánoční stromeček na konci svátků). 
I když jste nejen sobě, ale i vlasům dali přes svátky volnost, nemusíte to teď zase s množstvím produktů přehánět. Stačí malé množství, ale pravidelně. Péči naneste rovnoměrně na celé délky vlasů, zvláštní pozornost věnujte konečkům. Ty na tom bývají nejhůř, extra dávka navíc je zachrání. Alespoň na chvíli, než se dostanete do rukou kadeřníkovi. 

Co s pěšinkou

Dobrá otázka. Správná odpověď je: co chcete. Culík 2020 nemá v tomto ohledu žádná jasná pravidla. Můžete ji úplně vynechat, s pomocí špičky a hustého hřebenu vyznačit přesnou linku vlevo i vpravo. Záleží na vlasech, prostě jen respektujte jejich růst. 
Takto upravené vlasy se dají přirovnat ke kašmírovému svetru nebo jiné superdrahé věci. Zjednodušení vlasového stylingu je nový luxus. ~ Guido Palau

Ještě rychlejší

Když uhlazenost inspirovaná ikonickým účesem Karla Lagerfelda není zrovna to, na co máte náladu, a nemáte čas řešit, jestli se vše leskne, jak má, je tu ještě jedna cesta. Vlasy ošetřené bezoplachovou hydratační péčí prostříkejte lehce texturizačním sprejem (Vogue tip: Barely There Texture Mist od Hair by Sam McKnight), vezměte dva široké prameny po stranách a vzadu je sepněte sponou. V tomto případě uhlazení nemusí být dokonalé, trocha přirozené textury vypadá dobře.