Trendy

Klíčové trendy na nehty na sezonu podzim–⁠zima 2022/2023

Připravte se na sezonu, která je kreativnější než všechny před ní. Beauty trendy týkající se nehtů vás v mnohém překvapí.
S blížícím se kalendářním podzimem zapomeňte na neonovou francouzskou manikúru, různobarevné nehty a pastelové odstíny minulých sezon. Ta nová dělá tlustou čáru za létem a přitahuje pozornost tradičními prvky, mezi něž patří tlumené barvy vína, terakoty a intenzivní červená, návrat černé, ale také maximální důraz na přirozenost. Kterým směrem se vydáte, nebo jestli je vyzkoušíte postupně všechny, necháme na vás.
Ve Vogue jsme sestavili žebříček nejlepších trendů z přehlídkových mol, od hvězdných nehtařů a celebrit, které špičky svých prstů řeší se stejnou pečlivostí jako šatník a nejnovější filmové a hudební projekty.

Olivová

Zelený odstín odkazující na letošní úrodu italských oliv vrhl na scénu se silou uragánu. Stačila jedna fotka na Instagramu a na ní ruce Seleny Gomez. Tom Bachik pro ni vybral odstín připomínající koktejl Dirty Martini a zároveň upravil tvar nehtů tak, aby se nedal zaškatulkovat. Je totiž na tenké hranici mezi oválem a ostrými hranami. Ohlas je tak obrovský, že je jasné, že o laky v této barvě bude po celý podzim obrovská poptávka.

Mini délka & maxi lesk

Na přehlídkách v Paříži, Miláně a New Yorku byla k vidění minimalistická manikúra, ke které kromě extra výživné péče nepotřebujete prakticky nic. Ani pevnou ruku, nebo tu nejlepší manikérku ve městě. Vystačíte si s pilníkem a leštičkou, tento trend je totiž o přirozených a zdravých nehtech. 

Metaverse nail art

Betina Goldstein patří mezi současné trendsettery nail artu, dokázala to i v posledních dnech, když na svém Instagramu zvěřejnila hned dva 3D styly (včetně jednoho tutoriálu), které dokonale zapadají do světa metaverse. 3D kapky a kuličky s metalickými odlesky přitom na svých rukách vytvoříte poměrně snadno, když budete následovat rady nail artistky, kterou si mezi své beauty ambasadory vybral i módní dům Chanel.

Stiletto comeback

Zcela na opačném konci než jednoduchá manikúra na přehlídce Dior stojí další z hlavních podzimních trendů. Zejména fashion week v New Yorku přinesl velký comeback dlouhých, špičatých a intenzivně barevných nehtů. Tvar stiletto hlásí návrat v pompézním stylu a možností, jak si ho přisvojit, máte několik. Buď si nehty necháte narůst, nebo půjdete rychlejší cestou těch umělých. Gelové, nebo tzv. press-on umělé nehty, které si stejně jako modelky v zákulisí jednoduše nalepíte a necháte tak dlouho, dokud vás budou bavit.