Trendy

Flow it, show it, grow it: pravidla pro vlasy v karanténě

Rok 2020 přeje dlouhým vlasům. Rozevlátým, lehce zvlněným, s ofinou i bez. Hlavní zásada: nehrajte si na kadeřníka, když zvládnete maximálně culík. Nechte je na volno a pohrajte si s jejich objemem a texturou. 
Sako, Vintage; košile, St. Michael.
Přísně sčesané vlasy sepnuté do drdolu, pevně spletené copy a matematicky přesné pěšinky loňské sezony jsou minulostí, přejděte na jednodušší styl, který ovládl poslední fashion weeky. Nechte své vlasy volně růst, vlát kolem tváře a přiznejte přirozenou texturu. Ostatně v době, kdy nikdo netuší, kdy se zase dostane ke kadeřníkovi, je nejlepší nechat věcem volný průběh a vlasům maximální svobodu. Zjednodušte si život a pro začátek sáhněte po péči, která nahradí styling; a naopak. 
Košile, St. Michael.
Ať už máte vlasy mastné, jemné, nebo suché, nikdy nechoďte spát s mokrou hlavou. Připravujete se zbytečně o objem a vlhká vlasová pokožka se stává ideálním místem pro bakterie. Lupy a dermatitidy se pak objeví rychleji než nová vládní nařízení ohledně karantény. Po každém umytí rovnou sáhněte po fénu a vysušte si vlasy. Trvá to jen pár minut, efekt maximální. 
Sako, Vintage; košile, COS, pásek, Levi's.
Dát mastným vlasům objem bývá problém. Řešení je přitom docela jednoduché. Používejte čisticí šampon a lehký kondicionér a po vysušení nastříkejte do vlasů kvalitní suchý šampon nebo texturizační sprej s pudrovými složkami. 
Sako, Vintage; košile, St. Michael.
Stres se podepisuje i na pokožce hlavy. Proto není divu, že vlasy více padají a ztrácejí lesk a sílu. O vlasovou pokožku proto pečujte stejně jako o obličej a dopřej jí jednou za týden peeling. Zdravá a čistá kůže na hlavě znamená zdravé, silné a lesklé vlasy. 
Černý vlněný kabát, Vintage; kožený kabát, Mango.
Tílko, Vintage; náhrdelník, Akvilu Su.