Trendy

Dívka s perlou ve vlasech

Perlový náhrdelník po babičce patří mezi naprostou klasiku, co se neustále vrací na scénu. Tuto sezonu však perly nepatří kolem krku, ale do vlasů. Zkuste šňůru perel podle Eugena Souleimana nebo si je zaplést do copánků.
Foto: Profimedia.cz
Andrew GN jaro - léto 2020
Jarní beauty trendy nehledí jen do apokalyptické budoucnosti, ale vycházejí i z romantické minulosti. Extravagantní vysoké účesy Marie Antoinetty se objevily na přehlídce Thom Browne, Louis Vuitton i Comme des Garçons, pokládané vlny s nízkým culíkem z přehlídek Vivienne Westwood, Ermanno Scervino a Fyodora Golana výrazně připomínají Valmonta, Nebezpečné známosti a Barryho Lyndona od Stanleyho Kubricka. Trendy inspirované nejstylovějšími aristokraty 18. století  přinášejí i luxusní doplňky v čele s perlami.
I princezna Diana věděla, že tradiční šperky vypadají víc cool ve vlasech než kolem krku a to samé si myslí i návrháři a kadeřníci, kteří vyslali modelky na přehlídková mola s perlami ve vlasech. Cool twist dal hair stylista Eugene Souleiman dlouhému perlovému náhrdelníku na přehlídce Khaite, dlouhou řadu bílých perel přišil na temeno hlavy. 
Výsledek působí jemně a žensky, ale k panenské čistotě má blízko asi jako Kanye West ke skromnosti. Perly v Souleimanově poddání připomínají rebelku, co si potají půjčila perly od babičky a vyrazila s nimi do nejlepšího klubu ve městě. Nemusíte si hrát jen s řadami perel, ale i jednotlivými korálky různých velikostí.

Nasadit, přišít, přilepit

Foto: Heritage Art/Heritage Images/Getty Images
Jean-Honore Fragonard: Dáma s psíčkem, cca 1769
Foto: Profimedia.cz
Giedre Dukauskaite na přehlídce Khaite jaro - léto 2020
Foto: Francois Durand/Getty Images
Unia Pakhomova na přehlídce Paul & Joe jaro - léto 2020
Značka Andrew GN se u perlových účesů řídila heslem, že víc je víc. Kadeřníci našili jednotlivé perly do rybího copu, perlovou gumičkou ozdobili malé drdůlky. Na newyorské prezentaci jarní kolekce alice + olivia se hlavním doplňkem staly samolepicí perličky, které v copech působily jako lesklé konfety. Pokud si netroufáte na nic náročnějšího, nasaďte si čelenku s perlami nebo sponku.