Trendy

Fialová je barvou očních stínů tohoto léta

S létem přichází touha po odpočinku – méně závazků, lehké oblečení a sotva znatelný make-up. Letošní oblíbená neutrální barva? Jemný odstín fialové ztělesňující sladkou atmosféru prázdninových měsíců.
Foto: Courtesy of Violette_FR
S přibývajícími teplotami není nutné se vzdávat veškerého líčení. Správně použité oční stíny umocňují pohodu tohoto ročního období.
Tekutý oční stín v odstínu Nuage de Lilas, Violette_FR, prodává Violette_FR, 31 $
„Když přemýšlíte dopředu, vždycky se ptáte: Jaké barvy budou opravdu dobře fungovat?“ říká vizážistka Violette, zakladatelka beauty značky Violette_FR. „Ale já se vždycky soustředím na to, co mě inspiruje – jaká barva mě rozvibruje. Už před dvěma lety jsem snila o tomto lila odstínu.“ Světle fialová barva se objevuje v nedávné kolekci Floral Denim, kterou Violette uvedla na trh ve spolupráci s Guerlain a která přináší rozmarnou romantiku na seznamu letních odstínů, které musíte vyzkoušet. Tento jedinečný odstín je také hlavní součástí její nové paletky tekutých očních stínů Yeux Paint v odstínu Nuage de Lilas, jež je studií síly fialové barvy.
Zdánlivě nečekaná volba barvy reflektuje nynější inklinaci k Y2K trendu. Je hezká, hravá a zároveň sofistikovaná – zejména při správné aplikaci. „Miluji vše, co patří do barevné rodiny lila,“ opakuje vizážistka Emily Cheng, která doporučuje na víčka nanést barvu jemněji, což se týká právě odvážnějších odstínů, mezi které patří i fialová.
Tekutý oční stín v odstínu Violette Sauvage, Violette_FR, prodává Violette_FR, 31 $
Aby jakýkoli stín zůstal na svém místě i v horku, doporučují obě odbornice použít primer. „Moje nejlepší rada je použít bázi na oči, korektor a pudr, aby vše vydrželo o něco déle,“ říká Violette. Ctěte letní lehkost tím, že k aplikaci použijete konečky prstů a roztíratelné krémové stíny. Tak dosáhnete požadovaného krytí. A pokud chcete stíny, které jen tak nezmizí, voděodolné složení je spolehlivou volbou. (Violette i Cheng doporučují barvu Yeux Paint, která se na očích nehne bez ohledu na počasí.)
„Nevadí mi nedokonalá aplikace stínu, jeho rozmazání, nebo usazení v záhybu víčka,“ zdůrazňuje ovšech Cheng a dodává, že k dosažení podobného efektu na červeném koberci používá balzám. „Působí to nenuceně a zdravě.“
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.