Péče

Co dělat, když máte 14 dní do svatby

Čtrnáct dní do svatby. Šaty se chystají, dort objednaný, lodičky z Pret-A-Porter na cestě. Co byste ještě měla stihnout, když je den D téměř za dveřmi?

14 dní 

Čas na masáž

Seznam hostů potvrzený, svatební agentka je už téměř členem rodiny a vy pořád nevíte, zda je vše nachystáno, zařízeno, objednáno; nebo jste možná na něco zapomněla? A co prstýnky? V první řadě se uklidněte. Je ideální čas dát na dobu určitou přípravám vale. Jak? Relaxační masáží. Objednejte se alespoň na devadesát minut, vypněte mobilní telefon a už se jen nechte hýčkat vzácnými oleji. Doporučujeme olejovou celotělovou ve Spa9. Jak sami uvádějí, uvolní nejen ztuhlé svalstvo, ale i přetíženou mysl. Zároveň působí blahodárně na pohybový aparát, ideální při chronických bolestech zad, šíje a končetin. Takže na další svatební seznam si připište tuto položku. Stres se odplaví téměř okamžitě. A vy si poté budete moci v klidu vyzkoušet a rozchodit svatební boty, aby vás ve velký den ani trochu netlačily.

10 dní

Friendship Never Ends

Pokud se vám příčí bujaré jízdy v limuzínách, nevkusné umělohmotné dekorace a trička s přezdívkami, nemusíte se nutně rozlučky se svobodou vzdávat. Především, je to jen o vás. Takže je čas obvolat ty, na nichž vám záleží, anebo o tuto laskavost poprosit svědkyni, a naplánujte společný večer, odpoledne nebo klidně celý den, kdy se bude vzpomínat, plánovat a především smát. Pokud se nechcete zbytečně vytáčet organizací, zkuste využít služby proseccovan. Dva sympatičtí majitelé přivezou malý van plný lahodného prosecca, vytvoří nádhernou atmosféru, posezení i výborné jídlo. A když chcete i tančit, hudba bude samozřejmostí. 
Foto: Archiv Proseccovan.cz

7 dní

Sladit barvu

Trefit ten správný odstín a střih je umění a není radno tuto zásadní činnost nechávat na poslední chvíli. Týden do svatby je ideální čas na objednání se ke kadeřníkovi. „Máte tak dostatek času na vyladění, také barva si správně sedne a pokožka hlavy bude zklidněná,“ vysvětluje Libor Smrž ze salonu Hair We Are. Pokud se budete nechávat od svého kadeřníka v den D i česat (což doporučujeme), určitě se dohodněte na detailech ohledně svatebního dne. Kdy má přijet, co vše od něj budete potřebovat a také by stoprocentně měl vidět dopředu vaše šaty i svatební dekorace a prostor. „Myslete i na fotky. Účes by měl být takový, aby na nich vynikl a nepůsobil odbytě. Určitě jej také přizpůsobte tomu, jak často se budete ten den převlékat,“ doplňuje kadeřník. 

5 dní

Plány last minute  

Je čas si naplánovat poslední schůzku s koordinátorkou nebo těmi, kteří vám se svatbou pomáhají. Objednejte si extra kávu navíc a poctivě projděte všechny detaily včetně zasedacího pořádku, předpovědi počasí i line-upu celého svatebního dne. Dále poproste ty, kteří na vás mají připíjet, aby si své proslovy připravili včas. Také se už tento den bude pravděpodobně vědět, kdo se z party omluvil, a tak můžete pozvat náhradníky. 
Foto: Getty Images

2 dny

Mani pedi

Vše je připraveno. Muž má vyzvednutý oblek, pro vaše šaty odpoledne dojede koordinátorka a vy jen zběžně kontrolujete e-maily a čtete zprávy od kamarádek a rodiny. Je čas na poslední detaily. A těmi jsou právě manikúra a pedikúra. Není na ně dobré chodit dřív kvůli sedření laku nebo zatržení nehtu. Co byste si však dopředu rozhodně vybrat měla, je odstín a druh laku. A když na komplet péči, tak někam, kde se k vám budou chovat jako k té nejdůležitější nevěstě na světě (což bezpochyby jste). V salonu Nehty Nehty vám perfektní službu se skleničkou v ruce a něčím sladkým zvládnou udělat najednou od 2 600 Kč během 90 minut. Nyní už jen můžete vybírat, na jaké songy se bude tančit a kdo vám ráno doveze kytici. A máte ty prstýnky?
Foto: Archiv Nehty Nehty