Péče

Antistresová terapie

Léto s definitivní platnosti skončilo. Nastupuje podzim, na který se někteří těší, některé zase přepadají lehké chmury. A ty nikdo nechce. Jak si naordinovat trochu lepší náladu bez jakékoliv medikace? Držte se následujících pokynů.
Foto: Nina Leen/The LIFE Picture Collection via Getty Images

Teplo „domova“

Není nic pohodlnějšího, než si v období prvních přeháněk, ostrého větru a neustálého poprchávání zalézt k zapálenému krbu, otevřít si knihu, která vám už dva měsíce leží netknutá na nočním stolku, anebo si prolistovat poslední číslo Vogue za poslechu hudby. To je asi největší klišé, že? Ovšem skutečně může fungovat, když svůj byt vyměníte za hotelový pokoj. I kdyby na jednu noc a jeden den, stojí to za to. Ubytujte se v krásném apartmánu, vezměte si s sebou veškerou literaturu, kterou chcete, a jen existujete tady a teď. Vypnutí mobilního telefonu považujte za samozřejmost.

Instantní pocit štěstí

Jako každý den, když se snažíme nabudit naše těla energií pomocí kávy či zeleného čaje, se i pocit klidu dá navodit stejně rychle. Stačí mít jen pomocníky v podobě svíček. Ovšem žádnou chemii a ostré umělé vůně připomínající bonbóny či makronky. Hledejte takové, které jsou vyráběné ze sójového nebo včelího vosku. Dokážou zázraky. Zapalte si je v kanceláři, večer při skleničce dobrého vína anebo při posedávání na balkonu či zahradě v kašmírové dece.

Aromaterapie v praxi

Jak jste asi mohli poznat v odstavcích výše, aromaterapie hraje v našich životech důležitou roli. A tak není nic jednoduššího, než spojit příjemné s užitečným. Co třeba takové praní prádla? A provonění domova svěží aviváží? 
Náš tip: Umělým, nepřirozeným vůním dejte stop. Všechny aviváže s řady Silan Aromatherapy+ jsou inspirovány přírodou, takže nehrozí, že byste se při přičichnutí k prádlu dusili. Při jejich používání je sympatickým bonusem krémové složení, které jemně pečuje o každé vlákno textilií. Aviváže se navíc postarají o rychlejší schnutí prádla a také snadnější žehlení. Navíc, co se týče parfemace, můžete si vybrat podle aktuální nálady. Ať už se rozhodnete pro zklidňující aromaterapeutické účinky pivoňky, zatoužíte dobít energii citrusovou vůní, nebo dáte přednost čisté kokosové vodě a minerálům, nešlápnete vedle. Věřte nám, máme je ozkoušené na vlastních šatech.

Projděte se

Pokud vyloženě neprší a nefouká silný vítr, oblečte si trenčkot, zavažte hedvábný šátek kolem krku a jděte do práce anebo zpět svižnou procházkou. Opět budeme lehce sklouzávat ke klišé, ale cestou se dívejte na stromy, keře a jejich barvy, kupte si kávu s sebou, zvedněte oči od telefonu a sledujte život na ulici. Stačí jednou, dvakrát do týdne. A třeba cestou narazíte na dokonalý shop, který jste doposud znali jen online (jako my nedávno). Vyzkoušejte a uvidíte, zlobit se na nás nebudete.
Ve spolupráci se Silan