Péče

Oční krém s vitaminem C jako odpověď na všechny vaše prosby

Vitamin C se stává stále důležitější součástí mnoha kosmetických přípravků a v očních krémech je obzvlášť účinný.
Foto: Robin Black (BeautyIsBoring) for Vogue CS
Mezi hvězdné ingredience v kosmetice v posledních letech patří bezpochyby vitamin C. Nabízí mnoho benefitů počínaje silným antioxidačním účinkem, který chrání pleť před vnějšími vlivy (znečištění, slunce, stres…). Dále je proslulý rozjasňováním pleti, regulací syntézy melaninu (zodpovědného za pigmentové skvrny) a stimulací produkce kolagenu. Z těchto důvodů ho najdeme v čím dál větším množství přípravků. I když tento téměř zázračný aktivní prvek obohacuje především pleťová séra, která mají za cíl udržet vám po celý rok svěží vzhled, je také oblíbenou ingrediencí v přípravcích pro péči o oční okolí.

Proč je vitamin C v očních krémech tak populární?

Popularita vitaminu C u očního okolí není nijak překvapivá, když víme, že oční okolí je nejjemnější částí pokožky a zároveň je neustále přetěžována ať už mrkáním, nebo nadměrným zíráním do monitoru počítačů, telefonů, tabletů a televizí. S věkem se oční okolí ještě více ztenčuje vlivem degradace kolagenu. A právě tady se vitamin C stává obzvlášť zajímavým, protože dokáže zmírňovat vzhled vrásek a jemných linek, ale i kruhů pod očima. Oční krém s vitaminem C je mnohem méně agresivní než retinol a řeší více kožních problémů než samotná kyselina hyaluronová. Jedná se o ideální produkt, který v jednom kroku zpevní pleť a rozzáří pohled.

Existují nějaké kontraindikace k používání očního krému s vitaminem C?

Ne. A to je jeho největší plus! Na rozdíl od kyseliny salicylové (silné anti-akné složky, která může způsobovat suchost a podráždění) nebo retinolu (který není vhodný pro nejcitlivější pleť a nepoužívá se do určitého věku) je vitamin C pro pleť očního okolí naprosto bezpečný.
Článek vyšel v originále na vogue.fr.