Péče

Žena s nejlepšími vlasy na Instagramu odhaluje svá tajemství

Stala se novodobým ztělesněním Farrah Fawcett a jednoho z nejslavnějších účesů v historii. Co dělá se svými vlasy, že vypadají pokaždé tak úžasně? Matilda Djerf pro Vogue prozrazuje tajemství své hřívy.
Foto: Instagram @matildadjerf
Objem, pohyb a dokonalá ofina: To je svatá trojice, pokud jde o skvělý účes. Tím vším se může pochlubit a také se chlubí na svém Instagramu Švédka Matilda Djerf, která třem milionům sledujících pravidelně servíruje fotky svých vlasů s natočenou ofinou v odstínu sluneční blond ve stylu Farrah Fawcett. A nyní uvádí na trh, ano, tušíte správně, vlastní řadu vlasové péče.
„Nikdy jsem neměla vlasové produkty, které bych opravdu milovala, od firem, kterým věřím a které vyznávají stejné hodnoty jako já, a se správnými ingrediencemi," říká mi během videohovoru. „Odjakživa jsem se vyjadřovala prostřednictvím vlasů, to byla vždycky moje parketa, takže jsem tuhle řadu vytvořila čistě z egoistických důvodů! Dobré vlasy jsou mojí vášní."
Řada Djerf Beauty, která se trhu objeví 27. března, bude obsahovat stylingovou mlhu Breezy Styling Mist a gel On The Go Styling Gel – dokonalé duo, které Djerf a jejím věrným příznivcům pomůže na cestě k vlasové nirváně. „Jsou to dva přípravky, které mi v mé rutině opravdu chyběly a které se hodí k mým nejoblíbenějším účesům," vysvětluje. „Vždycky si buď vlasy vyfoukám, nebo si udělám hladký drdol. Předtím jsem musela použít dva nebo tři různé přípravky, abych dosáhla kýženého výsledku. Teď mi stačí jeden."
Veganské produkty bez parabenů a silikonů se prodávají v elegantních obalech z recyklovaných odpadů a hodí se pro všechny typy a textury vlasů. Navíc je můžete používat nejrůznějšími způsoby. Ve vlasovém gelu, s nímž vytvoříte populární hladké účesy, najdete mj. aloe vera, marulový olej, glycerin a skvalan. Tyto ingredience vytvářejí mimořádný lesk, aniž by vlasy zatěžovaly a mastily, jak to dělá mnoho podobných přípravků. „Vytvořili jsme gel. Ne pomádu, krém nebo vosk, ale gel, protože ho můžete vrstvit podle toho, jak moc chcete mít vlasy natužené. Když si je na konci dne rozčešete, nezůstávají na nich zbytky přípravku, a nejsou tak po celodenním nošení odsouzené k zániku!" Její tajemství dokonalého uhlazeného účesu? Kartáč z kančích štětin.
Stylingová mlha Breezy Styling Mist podporuje objem a jemnou texturu vlasů a zároveň působí jako tepelná ochrana. Díky výtažku ze slunečnicových semínek, aloe vera, hydrolyzovanému pšeničnému proteinu a panthenolu má velmi lehké složení, které vlasy vyživuje a zároveň jim dodává potřebný šmrnc. Podle Djerf je to klíč k jejímu typickému účesu.
„A co dalšího je potřeba pro dosažení takových ohromujících vlasů, jako máte vy?“ ptám se jí. „Vrstvy! Vrstvený střih je zásadní, pokud chcete docílit splývavé ofiny a vlasů vytočených od obličeje. Když máte jen jednu délku vlasů, nebudou se zvedat tak, jak byste chtěla,“ odpovídá. „Vždycky žádám o vrstvy a samozřejmě mám ofinu – tu nosím od roku 2017 a teď už není cesty zpět!“ Vedle ofiny vždy dbá také na to, aby jí z účesu vypadávaly kratší pramínky vlasů, které jí pomáhají orámovat obličej.
Djerf je také velkou fanynkou styleru Air Wrap od Dyson: „Je tak skvělý a snadno se s ním pracuje. Vždycky používám ty velké nástavce, s nimž si natáčím vlasy různými směry. Jeden pramen dovnitř a druhý ven, takže nejdou stejným směrem a nevypadají příliš dokonale," prozrazuje. „Tak se dá docílit rozcuchaného vzhledu." Vlasy si připraví pomocí stylingové mlhy Djerf Beauty, pak je nechá vychladnout a pročeše je kartáčem, aby je trochu rozvolnila a vypadaly přirozeně.
Co se týče skandinávské blond, která jí tak sluší, na slunci přirozeně zesvětlá (co jiného byste od Švédky čekali?), ale také nedá dopustit na balayage od své kadeřnice Amalie, která „dosahuje perfektní medově blond barvy“. Její inspirace? „Moje fotky z dětství – tuhle barvu vlasů jsem měla! Amalia mi je vždycky dokáže udělat úplně stejné, jako byly v dětství.“
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.