Péče

Profesionální triky na dokonalé (falešné) opálení ve stylu Kendall Jenner

Jediné zdravé opálení je to falešné. Aby ale vypadalo maximálně přirozeně, postupujte pro jeho dosažení stejně jako expert na samoopalování, který se postaral o bronzovou pokožku Kendall Jenner ve Versailles.
Foto: Profimedia.cz
Kendall Jenner, Gigi Hadid a Liu Wen na přehlídce Jacquemus Le Chouchou
Když se Kendall Jenner minulý týden procházela po venkovním mole značky Jacquemus (v paláci Versailles) a měla na sobě jen o málo víc než jednodílné šaty odhalující nohy a choker, rovnoměrné opálení bylo nezbytné. Supermodelka proto požádala o pomoc profesionálního experta na samoopalování Jimmyho Cocoa. Ne, že byste to na její pokožce poznali. Kendalliny zlatavé nohy zdaleka nebyly opálené „falešně“, pouze vypadaly, jako by strávila optimální množství času na slunci.
V tom spočívá jedinečnost Cocoa, mezi jehož fanoušky patří i Jennifer Aniston, Ariana Grande, Cardi B nebo Kim Kardashian. Přesně ví, jak vytvořit zářivý odstín pleti, který je pro daného nositele ten pravý, a pomocí řady triků dodá zářivost a kontury tam, kde je to potřeba. „Miluju opálení, které působí dojmem, že jste strávili celé léto na  luxusní dovolené,“ říká mi. „Můj přístup k supermodelkám, jako je Kendall, spočívá v tom, že vytvořím jemný, přirozený a pleť zvýrazňující lesk, který vyrovnává tón pokožky a vytváří univerzální, bezchybný povrch — to funguje lépe než tmavé a nápadné opálení.“
Ať už chcete vylepšit stávající opálení, nebo vytvořit iluzi bronzové pokožky bez nutnosti vystavovat se slunečním paprskům a riskovat spálení nebo předčasné stárnutí, Jimmy Coco se podělí o své nejlepší tipy, jak na to:

Exfoliace

Coco chce, abyste věděli, že peeling je pro dosažení dokonalého lesku zásadní. „Jsem králem peelingu! Po peelingu je třeba udělat ještě další peeling,“ směje se. „Někdy exfoliace ve sprše nestačí, protože mnoho sprchových peelingů zanechává na pokožce olej. Ten vytváří bariéru, která může následně způsobit, že se samoopálení rozvine nejednotně, případně vůbec.“ Doporučuje tedy suchý peeling (vyzkoušejte suchý kartáč na tělo, který navíc pomáhá stimulovat lymfatický systém). Kdy? Po sprše a před nanesením samoopalovacího přípravku.

Přemýšlejte o tom, kam by dopadalo slunce

„Dokonalé letní opálení bez slunečních paprsků by mělo kopírovat místo, kam by slunce přirozeně dopadalo na pokožku,“ vysvětluje Coco. „Proto by opálení mělo být tmavší v oblastech, jako jsou horní část zad či paže a ramena, avšak světlejší na obličeji (protože v létě pravděpodobně nosíte klobouk) a na zadní straně paží a kolen.“ Na místa, která si naopak žádají více barvy, naneste jen lehké vrstvy opálení. A mějte přitom vždy na paměti, že méně je více — nedávejte příliš mnoho přípravku najednou a používejte rukavice.

Půvab falešných linií

„Jsem velkým fanouškem sexy opálených linií, jelikož evokují volný čas, odpočinek a zábavu,“ podotýká Coco. „Rád vytvářím slabé linky na zádech, kde by mohly být bikiny, a dokonce u mě objevíte i lehké neopálené linky na nohou jako od žabek.“ 

Konturování těla

Jde tu hlavně o detaily. „Na Kendall jsem nanesl lehkou vrstvu svého opalovacího krému Tan Souffle Face and Body ID3 Light a nechal ho působit osm hodin,“ vysvětluje a dodává: „Poté jsem použil odstín ID4 Medium, abych konturoval a zvýraznil její krásné křivky. Vždycky také dělám konturu čelisti. To proto, aby byl obličej bezchybně orámovaný.“ Návod experta? Když opaluje horní část Kendalliných ramen, prostě nechá supermodelku předklonit se, aby mohl konturovat její klíční kosti a napodobit, jak na ně dopadá slunce.

Jak na složité partie

Většina lidí nemá na falešné opalování zad dostatečně dlouhé ruce nebo energii, ale pro přirozeně vypadající záři je to třeba udělat. „Zkuste si rukavici připevnit na vařečku nebo škrabku na záda a zajistěte gumičkou,“ doporučuje. „Na klouby na rukou naneste jen lehkou vrstvu krému a nechte ji zcela zaschnout (pokud jste zrovna v chladnějším prostředí, měli byste si natřít i celé hřbety rukou). Nanášení krému na ruce nechte na závěr, já osobně na ruce používám výhradně zbytky samoopalovacích přípravků, které mi po aplikaci na celé tělo zbyly.“

Obličej si natřete lehce 

Coco na obličeje klientů nanáší lehčí vrstvu opálení, protože tak vzniká věrohodnější efekt. „Doma můžete samoopalovací krém smíchat s nemastným hydratačním krémem, abyste barvu trochu zředili,“ radí. „Nanášejte rovnoměrně na celý obličej, co nejhlouběji do linie vlasů, na krk (vpředu i vzadu), a nezapomeňte ani na partie za ušima.“

Jak zajistit, aby vám opálení dlouho vydrželo

Pokud jste si dali záležet na opálení, udržte si ho déle — díky nejlepším tipům Jimmyho Cocoa:
  • Bezprostředně po opalování se vyhněte jakýmkoliv aktivitám, u kterých byste se mohli zpotit. To znamená: žádné cvičení, plavání, koupání nebo sprchování po dobu čtyř až osmi hodin, v závislosti na době vzniku opálení.
  • Udržujte pokožku hydratovanou. Používejte dvakrát denně hydratační krém a pijte hodně vody.
  • Třetí nebo čtvrtý den použijte přípravek na prodloužení opálení, například hydratační krém s obsahem opalovacího přípravku. Prodloužíte tak životnost barvy.
  • Jestli jste byli v bazénu nebo si dopřáváte náročnější cvičení či masáže za použití olejů, vaše opálení může blednout nerovnoměrně. Řešení? Nerovnoměrná místa zahladí jemný peeling, který vám hezké opálení pomůže udržet.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.