Péče

Nejlepší letní krémy pro mastnou a smíšenou pleť

Hydratovat a chránit. Tak zní heslo letní sezony, které platí i pro mastnou a smíšenou pleť. Jak a čím, to se dozvíte ve výběru nejlepších krémů s pořádným SPF faktorem pro tvář, co se ráda leskne jako zrcadlo. 
Je dávno překonaným mýtem, že na mastnou pleť nepatří krém. Opak je pravdou. Hlavně v létě, kdy se přirozeně ještě víc mastí a snadno se ucpávají póry.
Čím vyšší teploty, tím vyšší nápor na každý centimetr kůže. Navzdory vysoké vlhkosti vzduchu a nadměrné produkci mazu se i mastná pokožka velmi snadno vysuší a ztrátu hydratace si vesele začne kompenzovat ještě intenzivnějším maštěním. Ze začarovaného kruhu je jediná cesta ven – pořádný krém. Dost lehký na to, aby zbytečně nezatěžoval, ale účinný natolik, aby vyplnil nejnáročnější potřeby pleti. 
Toto léto dejte sbohem lesklému čelu, spálenému nosu i pupínkům, přinášíme výběr nejlepších krémů s pořádnými UV filtry bez ohledu na aktuální rozpočet. Nebudete potřebovat už nic jiného, ani sérum plné kyseliny hyaluronové, ani opalovací krém. Ať už hledáte veganský, přírodní, pro pleť s akné, nebo s pigmentovými skvrnami, zvládnou všechno a ještě udrží pokožku krásně matnou a čistou.