Péče

Konečně příjemný produkt na důkladné odlíčení a čistění pleti. Hodí se ale proměnlivé textury gel-to-oil pro každého?

Jedním tahem si poradí s voděodolnou řasenkou, silným konturovacím make-upem, nečistotami i zbytky jakéhokoliv UV filtru. Jejich transformativní textura je téměř návyková. Pokud ji použijete správně. A aby se tak opravdu stalo, další díl Vogue Beauty School věnujeme právě čisticím a odličovacích přípravkům, které se z gelu mění na olej.
Foto: Getty images
Ačkoli se o nutnosti správného, to jest jemného, a zároveň velmi důkladného čištění pleti, neustále hovoří, realita  stále není taková, jak by si erudované kosmetičky a kožní lékaři přáli. Ani této kategorii se nevyhnula technologická revoluce, a tak se v poslední době stále častěji objevují hybridní produkty, které nelze jednoznačně zaškatulkovat. Z původní definice vykukují, což přináší otázku: je právě textura gel-to-oil tou, co způsobí, že si většina lidí konečně začne správně čistit svoji pokožku? Ambice tu, přinejmenším, je.
O co přesně jde? „Textura gel-to-oil je unikátní díky patentované technologii, která strukturu gelu během aplikace na pleť mění v olej, při kontaktu s vodou se zase promění na mléko. To vše, aniž by po sobě zanechala mastný film,“ vysvětluje inženýrka chemie a kosmetická vývojářka Katka Balabánová (podcast #VogueCStalk s Katkou si můžete poslechnout zde). Na první pohled hutný gel během vteřiny roztaje a funguje jako olej, který jemně rozmasírujete suchýma (!!!) rukama po suché (!!!) pokožce. Následně si namočte ruce a v čistění pokračujte. Toto je přesně ten moment, kdy se hybridní čistič opět změní, tentokrát v mléčnou emulzi, kterou pak už snadno smyjete. Ušetříte si tak čas i energii, stejně jako místo na kosmetické poličce v koupelně. Jedním produktem se jednoduše zbavíte make-upu, včetně voděodolné řasenky a linek, zbytků UV filtrů a veškerých nečistot, které přes den ulpěly na povrchu vaší pleti. To vše rychle a velmi šetrně.

Pro jakou pleť se gel-to-oil cleanser hodí?

„Gel-to-oil čističe jsou vhodné i pro citlivou pokožku. I vzhledem k tomu, že nemusíte používat žádné tamponky nebo ručníčky, eliminujete mechanické tření pleti. Ruce a voda jsou při smývání vůči pokožce mnohem jemnější,“ upozorňuje vývojářka, která sama s unikátní texturou pracuje, a to v rámci vývoje produktů slovenské značky Simpl Therapy. „Stejně tak je jeho výhodou absolutní variabilita pro všechny typy pleti — vzhledem k tomu, že nezanechává žádný mastný film. Odlíčení je otázkou jedné minuty.“ 
Jediné, co se od vás chce, je správné používání, tedy začínat suchýma rukama na suché pleti. Sebemenší kapka vody totiž texturu okamžitě mění, takže se pak nemůžete divit, že produkt nefunguje tak, jak by měl. Vedle již zmiňované šetrnosti vůči pokožce mají čističe s texturou gel-to-oil další přednost — nevysušují pleť. Můžete je proto používat v případě, že máte suchý typ kůže, stejně jako ten mastný, anebo se momentálně potýkáte s dehydrovanou pokožkou.
Foto: Anna Efetova/Getty Images

5 výhod gel-to-oil čisticích produktů

  1. Důkladné čištění: Díky své schopnosti proniknout hluboko do pórů a účinně rozpouštět nečistoty poskytují gel-to-oil produkty důkladnější čištění pleti.
  2. Všestrannost: Tyto produkty jsou vhodné pro různé typy pleti — od suché až po mastnou. Díky svému jedinečnému složení nezanechávají mastný film a nevysušují pokožku.
  3. Šetrnost: Gel-to-oil cleansery minimalizují potřebu mechanického tření pleti, což je přínosem zejména pro citlivou pleť.
  4. Efektivita: Jedním produktem můžete odstranit make-up, mastnostu, nečistoty, chemické i minerální UV filtry, což znamená rychlejší a efektivnější čistění.
  5. Kombinace textur: Gel-to-oil produkty poskytují jedinečný zážitek — od gelového začátku až po hedvábný olej a jemnou mléčnou emulzi.

Nejlepší gel-to-oil cleansery pro všechny typy pleti

Gel-to-oil čističe jsou přelomovým trendem v péči o pleť spojující ty nejlepší vlastnosti hned několika produktů v jeden. Pro svoji důkladnost a zároveň šetrnost představují určitě velmi atraktivní řešení, jak si každý den čistit a hýčkat pokožku bez ohledu na její typ, stav, nebo věk. Nezáleží na tom, zda máte suchou, mastnou nebo citlivou pleť — gel-to-oil produkty nabízejí revoluční způsob, jak dosáhnout svěží a čisté pokožky s minimálním úsilím.