Péče

Golden kids: Zlatá séra umí víc než jen okouzlit na první pohled

Už první pohled jasně hlásá, že jde o něco výjimečného. Nebraňte se a podlehněte zlaté beauty horečce. Protože kdo jiný si zaslouží péči hodnou královny?
Foto: Matthieu Delbreive
Karolína Kurková pro Vogue CS
Zlato v kosmetice není marketingovým výmyslem kosmetických gigantů, ani žhavou niche novinkou. Už ve starém Egyptě jej používali na rozjasnění pleti a prý si královna Kleopatra nechávala dělat masku ze zlata, aby její krása opravdu zářila. Navzdory výkyvům na burze si zlato stále drží status něčeho výjimečného a vzácného. A i když se už kvůli němu války dávno nevedou, pořád o něm (byť v hloubi duše) toužíme a každá příležitost, jak si ho užít, je dobrá. 
V beauty produktech se používá hned v několika podobách a z různých důvodů. Buď jako jedna ze vzácných ingrediencí, nebo na efekt. Kromě toho, že má antibakteriální účinky, funguje jako reálný filtr. Mikročástečky používané v krémech a sérech odrážejí světlo a tím pokožku okamžitě rozzáří a opticky vyhladí. Jelikož trochu zlata máme všichni ve svém těle, riziko alergické reakce se rovná takřka nule.
Zlato je antioxidant, který pečuje a rozjasňuje pleť. Reguluje její tón a zmírňuje některé známky pigmentace a zarudnutí. Také zlepšuje mikrocirkulaci a dává pokožce odpočatý vzhled. ~ dr. Yannis Alexandrides
Pak tu je samozřejmě design. Hladká, lesklá lahvička v odstínech bájného pokladu Inků každou poličku promění ve šperkovnici. Ať už se v ní ukrývá skutečné 24karátové zlato, nebo mix hi-tech bojovníků proti času a ne zrovna ideálnímu životnímu stylu. Podívejte se na výběr nejlepších pleťových sér podle beauty redakce Vogue.