Péče

Dva produkty, které vám zaručeně vytvoří objem i na velmi jemných vlasech

Jestli toužíte po bohatém, maximálně nadýchaném účesu, jenže vás příroda obdařila jemnými vlasy, máte v podstatě jen dvě možnosti: Buď se smíříte s tím, že budete několikrát týdně sedět u kadeřníka na foukané, anebo můžete neúnavně (a často marně) hledat produkty, co se o objem postarají i bez zásahu profesionála. Následující text vám ale ztracený čas i peníze ušetří.
Foto: Richard Bord/Getty Images
Ralph & Russo Haute Couture
S jemnými vlasy bojuji celý život, a bohužel čím jsem starší, jejich jemnost je vyšší a vyšší. Nejsem v tom ale sama, pandemie koronaviru přinesla populaci z celého světa kromě spousty jiných problémů i větší výskyt padání a řídnutí vlasů, a to bez ohledu na věk. Jedná se z velké části o telogenním efluvium (TE), vypadávání vlasů, které se objevuje po emocionálním nebo fyzickém vypětí a které je mimo jiné spojováno s virem COVID-19. Pro majitele jemných vlasů to nejsou zrovna nejlepší zprávy. Osobně jsem se již smířila s tím, že hřívu jako Blanca Padilla mít nikdy nebudu, pokud bych si nevypomohla cizími vlasy nebo nikdy nekončící údržbou. 
Posílit tenké vlasové vlákno je práce 24/7 a zároveň běh na hodně dlouhou trať zahrnující správnou techniku mytí, foukání, stylingu, výbavy (správného hřebenu a kartáče), doplňků stravy, které eliminují křehkost vlasů a s ní spojenou lámavost, sledování předpovědi počasí s tím, že přijdou dny, kdy se svými vlasy prostě nic moc neuděláte (anebo o svůj pracně vyrobený objem přijdete v řádu desítek minut).
Na své, mnohdy dost krkolomné cestě jsem však nakonec objevila dva produkty, které fungují okamžitě, aniž by dlouhodobě ničily už tak namáhané vlasy. Prvním z nich je čisticí jílová pasta od francouzského koloristy Christophera Robina. Tento nenápadný kelímek má v mojí koupelně čestné místo již pár let. Hustá krémová pasta se nanáší na mokré vlasy, během masáže se následně změní v pěnu a následně se opláchne jako klasický šampon. Pro intenzivnější účinek ji můžete nechat působit zhruba dvě minuty, případně použít dvakrát za sebou. Vulkanický marocký jíl a cukrové krystalky pečlivě vyčistí pokožku hlavy, zbaví kůži i vlasy přebytečného mazu, čímž jim dodá objem a iluzi hustoty. Pasta obsahuje extrakty z růží, které v ní jsou z důvodu usnadnění následné práce, ale popravdě, určitě po ní ještě použijte kondicionér, abyste vlasy dokázali skutečně bez problémů rozčesat, zejména pokud je máte delší. 
Druhým must-have produktem, který by neměl chybět nikomu s jemnými vlasy bez objemu, je cenami ověnčený Dry Texturizing Spray od Oribe. Ikonický kousek, který nemá na trhu konkurenci, vlasy okamžitě pozvedne jako suchý šampon, a zároveň zafixuje texturu, aniž by jakkoliv zatížil. Objemnější účes tak zvládnete během několik vteřin a prakticky bez námahy. Já osobně většinou oba produkty kombinuji — účes mi díky tomu vydrží dva, tři dny pozvednutý a po celou dobu působí plnějším dojmem. Heuréka!
Čisticí pasta pro jemné vlasy bez objemu Cleansing Volumizing Paste, CHRISTOPHE ROBIN, prodává Niche Beauty, 969 Kč
Suchý sprej pro objem Dry Texturizing Spray, ORIBE, prodává Salononline.cz, 1300 Kč