Péče

Ano, péče o pleť může a měla by i být jednoduchá. Skinimalismus opravdu funguje

Kolik produktů napočítáte ve své koupelně? Deset, dvacet, padesát? A co kdybychom vám řekli, že na samotnou péči o pokožku, která jí bude prospívat a přinášet dlouhodobé výsledky, stačí tři? V jednoduchosti je krása. Doslova.
Foto: Courtesy of Simpl Therapy
Simpl Therapy
Skinimalismus jako trend se objevil v době, kdy vrcholila horečka K-beauty. Korejská kosmetika ovládla celý svět takovou silou a rychlostí, která tu do té doby nebyla. Vedle fokusu na jednotlivé ingredience a textury s  sebou přinesla také velmi komplikovaný a zdlouhavý proces péče, při němž se vrství i více než deset produktů ráno a večer. Pro mnohé to ale také znamenalo absolutní chaos. Co a kdy mám používat? Jaké sérum mohu smíchat se kterým? A kdy mám nanášet esenci? K čemu je toner? Kdy přichází na řadu krém? A kdy UV ochrana? Co oční krém? Maska na rty? Jak často musím používat sheet masky? Jsou ty klasické krémové k ničemu? V jakém kroku mohu dát peeling? A jaký vlastně? Spousta otázek, spousta zmatení. Jako naprostý protiklad vůči tomu se objevil skinimalismus hlásající jednoduchost a maximální fokus na základní potřeby pleti bez ohledu na její věk, typ nebo stav.
Foto: Courtesy of Simpl Therapy
Milk Cleanser Simpl Therapy
Foto: Courtesy of Simpl Therapy
Milk Cleanser Simpl Therapy
Místo studování dlouhých seznamů neznámých látek se zaměřuje na srozumitelnost a zdraví kůže s pomocí dlouhodobě prověřených ingrediencí a příjemných textur „jednoduchých“ a funkčních produktů, nad kterými nemusíte dlouho přemýšlet a už vůbec ne s nimi trávit desítky minut před zrcadlem. Právě z této filozofie se zrodila nová značka Simpl Therapy. Tři kroky. V každém čtyři různé produkty na výběr. Snadné a srozumitelné používání. Pro všechny bez rozdílu genderu, věku, typu a stavu pleti. Vše naprosto intuitivní, jednoduché a zároveň kvalitní co do obsahu, tak i designu.
Chtěla jsem přinést kosmetickou řadu, která bude snadno pochopitelná i pro úplné začátečníky a zároveň velmi kvalitní a funkční, aby uspokojila i skintelektuály.
Vize a cíl byl od prvopočátku jasný. „Chtěla jsem přinést na trh kosmetickou řadu, která bude snadno pochopitelná i pro úplné začátečníky a zároveň velmi kvalitní a funkční, aby uspokojila i skintelektuály,“ vysvětluje Natálie Selveková, zakladatelka ENVY, pod kterou brand Simpl Therapy patří. Značka nerozděluje pokožku podle typu, genderu ani věku. Tato zastaralá metodologie ustoupila jasnému zaměření se na aktuální stav a potřeby pleti tak, aby ji každodenní péče maximálně prospívala. 
„Používáme roky prověřené ingredience, z nichž každá má své jasné a zcela nezastupitelné místo. A aby to nebylo jen vážné a nudné, dali jsme si záležet i na tom, aby používání produktů bylo zábavné. Svou rutinu si snadno sestavíte sami, snadno se zorientujete v nabídce cleanserů, sér a krémů. Neustále víte, jak produkty správně používat,“ zdůrazňuje Selveková. Každá z kategorií je jasně označena číslem, takže se nikdy nemůžete splést, kdy jaký produkt správně použít. Jednotlivé výrobky na sobě mají kus věty, která po složení celé rutiny dá jasný vzkaz. Hravost a srozumitelnost se tak propisuje do originálního designu výrobků, o který se postaraly konceptuální umělkyně Daniela a Linda Dostálkovy, jejichž tvorbu můžete znát i ze stránek Vogue Czechoslovakia. Barevnost odkazuje na lidskou kůži pod povrchem.
Foto: Courtesy of Simpl Therapy
Simpl Therapy
Řada Simpl Therapy nabízí 4 různé textury čisticích produktů, 4 přesně zacílená séra a 4 krémy s různým obsahem olejů. Jejich názvy vám napoví, co můžete čekat uvnitř balení a jaké výsledky vám jejich pravidelné používání přinese. Jednotlivé produkty můžete libovolně kombinovat podle aktuálních potřeb, všechny jsou vzájemně plně kompatibilní a neruší efekt jeden druhého, naopak se navzájem podporují. 
Tento měsíc uvedla značka cleansery, které představují první krok péče o jakýkoliv typ pleti. Gel to Oil Cleanser je hutný gel, který se při styku s vodou mění v lehký olej, kterým si odlíčíte tváři i oči. Micellar Gel Cleanser vyhovuje všem, kdo preferuje lehké textury a multifunkční produkty. Stejně jako gelový olej, i micelární gel čistí a odličuje a je vhodný i na citlivé oční okolí. Milk Cleanser, jak už jeho název napovídá, je čisticí mléko vhodné zejména pro normální až suchou pleť. Purifying Gel Cleanser cílí na smíšenou, mastnou a problematickou pokožku a v rámci dvoufázového čistění pleti představuje druhý krok. Předchozí jmenované naopak můžete používat jak na čistění, tak i odličování obličeje, krku, dekoltu i očního okolí.
Pleťová séra Simpl Therapy jsou také čtyři – hydratační, antioxidační, na rozšířené póry a vysoce hydratační a navazují na pleťové krémy s obsahem olejů 5 až 30 procent. Čím lehčí texturu chcete, tím menší obsah olejů si vybírejte a nezapomínejte na to, že se potřeby pokožky mění také se změnou ročních období či podnebí. 
Foto: Courtesy of Simpl Therapy
Milk Cleanser Simpl Therapy
Foto: Courtesy of Simpl Therapy
Antioxidant Serum Simpl Therapy
Foto: Courtesy of Simpl Therapy
Rich Face Cream Simpl Therapy
Mohou Simpl Therapy používat i vegani? „Ano, složení každého séra a krému jsme vyvinuli tak, aby vyhovovalo i veganům. Samozřejmostí je, že žádný z produktů nebyl testován na zvířatech. Všechny produkty vznikly a vyrábějí se na Slovensku,“ říká Natálie Selveková, která novou značku prodává v rámci Envy klinik, včetně pražské pobočky v Kostečné ulici, a nově také v parfumeriích Douglas, kde se stala první lokální značkou s uceleným portfoliem péče o pleť. 
Tento článek vznikl ve spolupráci se Simpl Therapy.