Péče

10 nejlepších balzámů na rty

Vybrat si vhodný balzám na rty je dnes skutečnou výzvou, a co teprve když chcete cruelty-free, v hezkém obalu a navíc pro vegetariány. Vogue CS má odpověď na všechny vaše požadavky a představuje tu nejlepší péči, bez které se v zimě vaše citlivé rty neobejdou.
Foto: Jan Grombirik
Jan Grombirik pro Vogue CS, prosinec 2019
Za chvíli už tu máme skutečnou zimu, která s sebou přináší i spoustu problémů, alespoň pro naši pokožku. Jedna z oblastí, která obzvlášť trpí, když za oknem teplota klesá rychleji než zájem o přehlídku Victoria's Secret, jsou naše ústa. Pálí, vysychají, praskají a mohou se i častěji tvořit opary.
Problém naštěstí může jednoduše vyřešit balzám na rty. Dnes je výběr doslova neomezený, my však doporučujeme ty, které obsahují organické složky s pořádnou dávkou výživných rostlinných olejů, vosků a másel, které tuto nejtenčí a nejcitlivější oblast tváře zhydratují, vyživí a dokonale ochrání před všemi nepříznivými vnějšími vlivy. 
Ten, kdo dává přednost transparentní péči, může sáhnout po značkách Girl Smells, Ilia nebo Osté a jejich nejnovějším kokosovém balzámu s příchutí sladkého perníčku. Jemně barevné odstíny poskytnou Biossance, NCLA, nebo pokud nechcete čekat na balíček ze zahraničí, výživná hydratační pomáda s příchutí granátového jablka od L'Occitane. Podívejte se na naše další tipy.
Autor: Alexander Bel
Online editor: 
Lucie Formáčková
Beauty konzultant:
Cindy Kerberová