Nehty

Nonicure: Nahé nehty ovládly Oscary i následné party

Představujeme nový trend, který nastoupil na scénu ve velkém a během nejsledovanější noci roku. Hvězdy na předávání Oscarů i na všech party, které tuto událost doprovázejí, se staly přehlídkou přirozené manikúry. Ukázala ji i letošní vítězka Emma Stone.
Foto: Getty Images
Oscar 2024: Emma Stone v šatech Louis Vuitton
Člověk by si mohl myslet, že jeden z nejokázalejších hollywoodských večerů roku by byl ideální příležitostí pro poutavou manikúru, ale na včerejších Oscarech (a následných after party) mnoho hvězd vsadilo na minimalismus. Patřily mezi ně Jennifer Lawrence, Zendaya, Issa Rae, Emily Blunt a Meg Ryan. I Emma Stone, vítězka Oscara za nejlepší ženský herecký výkon, se chlubila průhledně nude nehty, když svírala svou zlatou sošku.
Ať už hvězdy zvolily zcela nahé nehty, nebo lak s přirozeným vzhledem (v některých případech francouzskou manikúru), oscarová manikúra byla ultra tlumená, čistá, svěží a minimalistická. Odrážela celkový dojem nenucené a ležérní elegance večera, během kterého nastalo jen málo dramatických beauty momentů (s výjimkou Pamely Anderson, která na červeném koberci vyvolala rozruch tím, že se zcela vzdala účesu a líčení).
No ano, přirozenost se stala alfou a omegou. Krása průhledného tělového laku nebo průsvitného lesku na konečcích prstů spočívá v tom, že se hodí ke všemu – což je ideální, pokud, stejně jako mnoho návštěvníků Oscarů, máte v šatně připravené náhradní outfity. Jde o všestrannou a dlouhotrvající manikúru. Nekřičí do světa, spíše ustupuje do pozadí a přitom udržuje konečky prstů upravené.
Některé hvězdy (například Ratajkowski a Ryan) vypadaly, jako by jejich nehty byly jen přeleštěné a přetřené jednou vrstvou top coatu, což působilo svěžím dojmem, tedy pravým opakem obvykle pečlivě promyšlených nehtů, které na událostech typu Oscarů bývají standardem. Nude nehty vypadají skvěle, ale je třeba zdůraznit, že by měly být zdravé, dokonale tvarované a naleštěné. Nenalíčené, ale rozhodně ne zanedbané.
Pro vytvoření dojmu jemných růžových nehtů Emily Blunt použila nehtová designérka Julie Kandalec vlastní směs The Gel Bottle v odstínech Silk a Starlight, zatímco Thuy Nguyen zvolila pro manikúru Gabrielle Union lak Field Fox od CND. Pokud si chcete tento vzhled zopakovat doma, pořiďte si dobrý pilník, zpevňovač (my máme rádi Advanced Hard As Nails od Sally Hansen) a lešticí nástroj a věnujte se nehtům stejně jako obličeji. Je to snadné.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.