Nehty

Trendy na nehty, které na podzim uvidíte všude

Trendy manikúra druhé poloviny roku přináší pro každého ideální styl, ať už milujete quiet luxury, klasiku, hi-tech efekt, nebo se řadíte mezi fanoušky opulentního nail artu. Podívejte se na klíčové trendy pro nehty v sezoně podzim–zima 2023/2024, kterým nepůjde uniknout.
Foto: instagram / koláž: Emma Kotian
Nehty budou v příští sezoně jednoznačně v centru pozornosti, ať už pro svůj třpyt, lesk, tvar, nebo barvu. Posedlost manikúrou se dostává na další historické maximum, a tvářit se, že se vás to netýká, je jako ignorovat vliv Netflixu a sociálních sítí. Obojí se mimochodem propisuje i do této kategorie beauty a tzv. virální trendy se inspirují estetikou TikToku a Instagramu, stejně jako seriály a jejich hvězdami. Ostatně jejich glam team a zejména ti, co se celebritám starají o nehty, se sami stávají hvězdami a jejich vliv na sociálních sítích i v reálném životě rychle stoupá.
První klíčová rada: dlouhé drápy nechte influencerům. Skutečnou novinkou sezony je fakt, že krátké nehty jsou zpátky, stejně jako klasický mandlový tvar. A jaké barvy, finiše a design budou hrát na podzim a v zimě prim? Tady je deset zásadních trendů na sezonu podzim–zima 2023/2024, které stojí za to sledovat a vyzkoušet.

Chrome

K „radosti“ všech, kdo musí s chromovým práškem pracovat, hned na začátku dobrá zpráva, investice se vyplatí i nadále, protože tento finiš rozhodně nikam neodchází, jen mění svou podobu. Od celopotažených nehtů chromovým pudrem v nejrůznějších odstínech se dostáváme k delikátnímu nail artu s metalickými odlesky. Skvělým příkladem je chromová francouzská manikúra od Toma Bachika pro Margot Robbie. Jemné, a přitom mimořádně efektní. 

Dotticure

Klasický styl s twistem. Harriet Westmoreland představila trend puntíků v podobě, která se dá zařadit hned do několika trendů, a hlavně přinesla důkaz, že francouzská manikúra nemusí být taková nuda, jak jsme zvyklí. Malinké tečky a barevné puntíčky o velikosti XS představují jeden z klíčových nail art trendů podzimní sezony. Výběr barev je na vás, vedle zlaté se objevuje také královská modř, Barbie pink, vínově rudá a samozřejmě mléčně bílá.

Cherry Red

Třešňová sezona na podzim? Ano, alespoň co se nehtů týče. Vedle drobných malůvek ovoce se na scénu ve velkém vrací smyslný červený odstín, který sluší prakticky každému odstínu pokožky a kratším nehtům obzvlášť.

Aura Nails

Jedna z velkých novinek posledních týdnů se jmenuje Aura Nails a už teď je jasné, že její popularita v následujících týdnech a měsících poroste, a to dost zásadním způsobem. Tento letní superhit si rozhodně zaslouží výsostné postavení i na podzim. Aura Nails odkazují na ezoteriku a lze je vytvořit několika různými způsoby, jak se můžete přesvědčit na TikToku. Nejlépe se hodí zářivé barvy a jejich divoké kombinace, ale objevují se i umírněnější varianty jako třeba ta od Samanthy Rudge, která pracovala výhradně s růžovými odstíny.

Noir Nails

Co by to bylo za podzim a zimu, kdyby se neobjevily ultra tmavé barvy. Je tomu tak samozřejmě i letos, na kratších nehtech černá, bordó, petrolejová modř, višňová a temně lahvově zelená vypadají mimořádně dobře. Dbejte na precizní nános a zejména pak na vysoký lesk barvy. Stručně a jasně – Rouge Noir od Chanel s pořádnou vrstvou gelového top coatu.

Milky Nails

Oblíbený styl celebrit v čele s Jennifer Lopez a Nicolou Peltz Beckham pokračuje ve svém úspěšném tažení beauty scénou i další sezonu a rozhodně neztrácí na cíle. Spolu s quiet luxury nabízí ideální způsob úpravy pro minimalisty, ale oproti předchozím sezonám je i tady vidět posun. Klasická bílá ustupuje narůžovělým a lila odstínům. Nenechte se ale oklamat zdánlivou jednoduchostí, ve skutečnosti Milky Nails doma neuděláte, pokud se nevyznáte v gelech. Lesklý a zároveň průsvitný efekt se dát jen velmi těžko aplikovat s obyčejným lakem na nehty, který má jinou texturu.

Lavender Haze

Jemnost je cítit i ve výběru méně obvyklých odstínů laků. Levandulová se plynule z léta dostává i na podzimní must-have list, a to jak samostatně, tak v kombinaci s chromovým práškem. Amber Hancock na svém Instagramu takovou manikúru ukázala (spolu s dalšími klíčovými styly této sezony) a přes 28 tisíc lajků hovoří za vše. Na krátkých i polodlouhých nehtech vypadá chromová levandule dost dobře.

Mikro „francie“

Místo obvyklého zakončení přes šablonu ultra tenká linka (v libovolné barvě) lemující nejen konce nehtů, ale klidně celý jejich obvod. Minimalistický design vyžaduje vedle tenkého štětečku také mimořádně pevnou ruku a vypadá skvěle v kombinaci s neutrálním odstínem laku, k němuž dáte s pomocí barevné linky zajímavý kontrast. Pamatujte na jedno jediné: přesnost je vším, na chyby není ani prostor, ani čas. 

Quiet Luxury

Posedlost trendem quiet luxury stále nabírá na síle, kraluje i beauty sekci a na nehtech to je vidět nejvíce. Tichý luxus se v tomto případě projevuje v podobě krátkých, dokonale tvarovaných nehtů pokrytých vrstvou narůžovělého laku, jenž skvěle zapadne do celkové klidné estetiky postavené na vypilovaných detailech poukazujících na vysoké postavení dané osobnosti nebo fanoušky Sofie Richie. Ta nejdříve pobláznila svět balzámovou rtěnkou od Chanel, kterou si zvolila na svatbu na Azurovém pobřeží, a pak i svými nehty odkazujícími na status dívky z dobré a zabezpečené rodiny.

Velvet Champagne

Sametový finiš není žádnou převratnou novinkou, ovšem v sezoně podzim–zima 2023/2024 se vrací a dodává nehtům dokonalou auru. V souvislosti s ústupem zářivých, zejména růžových laků směrem k neutrálním barvám získává na novém vzhledu. Betina Goldstein vytvořila trend připomínající slavné francouzské víno. Za předpokladu, že si vyberete správnou barvu, je to manikúra, kterou si můžete vytvořit i doma pomocí magnetického laku a speciální tyčinky, jež umožňuje odstíny různě modulovat.