Nehty

Trendy laky pro křehké nehty

Je jedno, jestli jste se s nimi narodila, nebo se to prostě stalo, křehké a lámavé nehty chtějí speciální péči a hlavně úplně jiné laky, aby se dál nelámaly a naopak zpevnily. 
Foto: Alexander Bel
Když jsem si poprvé zašla do pařížského hotelu Ritz na manikúru a mohla jsem si vybrat z nabízených laků, sáhla jsem přirozeně po Rouge Noir od Chanel stejně jako Caroline de Maigret, která si přišla nechat nalakovat nehty na nohou na večerní party. „No, no, no, no,“ ozvala se do té doby nemluvná manikérka. „Mademoiselle, vy potřebujete odstín Ballerina, ne tento.“ 
Aniž by si počkala na můj souhlas, začala mi ruce lakovat ikonickým tělovým odstínem. Nejdřív jsem si myslela, že prostě jen nechtěla, abychom s Caroline sdílely jednu barvu, ale všimla jsem si, že její manikérka má vlastní lahvičku a ještě si povídají, že stejný lak dneska použila už popáté. A to bylo teprve deset ráno.
„Vaše nehty potřebují co nejmenší zátěž a tmavá barva jim nedělá dobře,“ vysvětlila mi drobná Francouzka. Podle ní na ně patří podkladová báze nebo tělový odstín. Dorůžova, dobéžova, ale hlavně co nejsvětlejší. Hodně pigmentované laky již tak problematické nehty ještě víc zatěžují a ty se lámou a stále ztenčují. Navíc na ně musíte použít větší množství odlakovače, který je vysušuje bez ohledu na to, jestli obsahuje aceton.
Stejně jako pokožka celého těla i nehtové kůžičky potřebují hydrataci. Bez ní nečekejte, že se vám nehty zázračně zpevní. I tady platí pravidlo, že výživa a péče jsou základ. Vmasírujte do lůžek několikrát denně speciální cuticle cream nebo svůj oblíbený krém na ruce. 
Nemusí vás vůbec trápit, pokud vám manikérka také naordinuje světlou barvu. Tuto sezonu je jejich výběr ještě větší a nemusí být jen tělové. V kolekcích najdete trendy pastelové odstíny růžové, modré, fialové i šedé.
Lak na nehty v odstínu Afterglow, Chanel, 740 Kč
Lak na nehty v odstínu Kanpai Opi!, OPI, prodává Nailstore.cz, 290 Kč
Lak na nehty v odstínu Fleur, Sienna Byron Bay, prodává Biosophy, 540 Kč
Lak na nehty v odstínu Tra-la-la, Dior, prodává Douglas, 799 Kč
Lak na nehty v odstínu Sugar Dune, Tom Ford, prodává Douglas, 1049 Kč
Lak na nehty v odstínu Mykonos, Mavala, prodává Fann, 159 Kč
Lak na nehty v odstínu Purple Ray, Chanel, 740 Kč
Lak na nehty v odstínu Regret The Moon, Smith & Cult, prodává Net-a-porter, 24 €
Lak na nehty v odstínu Buff, Glossworks, prodává Ladybio.cz, 375 Kč
Lak na nehty v odstínu Throw Me A Kiss, OPI, 290 Kč