Nehty

Tanec na špičkách prstů

Pata, špička, pokrčit kolena, nohy napnout. Pirueta, arabeska, grand plié. Tato taneční hodina bude méně náročná, stačí správný odstín s nádechem do růžova a štěteček. Manikúra inspirovaná baletem není jen hlavním trendem svatební sezony, ale dost cool na Zoom party i dost elegantní na pracovní pohovor. 
Foto: Stephane Cardinale/Corbis via Getty Image
Viktor&Rolf Haute Couture jaro - léto 2014
Není náhodou, že dva nejslavnější a nejprodávanější laky mají v názvu balet. Ballerina od Chanel, stejně jako Ballet Slippers od Essie patří mezi naprostou klasiku a ano, povinnou výbavu, pokud si nehty někdy lakujete. Druhý jmenovaný má navíc výsostné postavení, protože jde o jediný lak na nehty schválený na britském královském dvoře. Nosí ho sama královna, další generace princezen a vévodkyň ji v tomto ohledu mlčky následují. Kdo začne rebelovat a nosit něco jiného, vždycky je z toho nakonec skandál, protože nikdy to neskončí jen u barvy nehtů. 
Proč právě baletní odstíny? Mají spoustu výhod. V první řadě jsou neutrální, můžete je nosit 24/7, po celý rok, kamkoliv, k čemukoliv a pořád budete ladit se zbytkem oblečení, ať už je váš styl ryze minimalistický, nebo milujete osmdesátkový glamour. Hodí se na všechny nehty, krátké, dlouhé, pevné i ty velmi křehké, na které by silně pigmentované barvy podle většiny manikérek neměly vůbec přijít. Nepotřebujete ani podklad, tyto odstíny nezbarví samotné nehty do nechtěné žluté jako většina jiných. Jemně skryjí případné nedostatky a přitom vypadají maximálně přirozeně. 
Ikonické laky na nehty ale nejsou jedinými dvěma odstíny vycházející z barevné palety tylových sukní a sametem potažených bot s dlouhými mašlemi elegantně, ovšem velmi pevně odtočených kolem kotníků. Vybrat si neutrální lak na nehty, který bude ladit tónu vaší pokožky, je stejné jako najít správný odstín make-upu. Nabídka je naštěstí dost velká napříč značkami. Objevte ten svůj v následujícím výběru.