Nehty

A Oscara za nejlepší manikúru získává...

O vítězích cen Akademie máme jasno stejně jako o tom, jaké trendy podle těch nejlepších expertů na nehty vládnou tomuto roku. Bez jakého laku se rozhodně neobejdete? Podívejme se na ruce slavných hostů i do zákulisí.
Foto: instagram.com/betina_goldstein
Margot Robbie
Nekorunovaným králem a královnou letošního předávání Oscarů se stali Betina Goldstein a Tom Bachik. Nejžádanějších profesionálové na tu nejlepší manikúru, jakou si jen můžete dopřát. Právě tito dva se postarali o nehty celého zástupu celebrit jak na samotný ceremoniál, tak následnou Vanity Fair party, a kdyby se udělala speciální cena právě za nehty v přímém přenosu, tito dva by se stali jasnými vítězi.
Trend podle nich je jasný – nude odstíny a oválný tvar, což potvrdili všichni ostatní, kteří připravovali slavné tváře na jednu z nejsledovanějších událostí roku. Betina pro Margot Robbie vybrala lak Chanel Le Vernis v odstínu Harmonie a na něj navrstvila ikonický odstín Ballerina. U Julie Garner, která si vyžádala nadčasový styl a efekt prodloužených rukou, pro změnu sáhla po odstínu Dénudé. Lily James si na Vanity Fair party u Betiny nechala namíchat odstín na míru, ta jej vykouzlila smícháním tří laků od Chanel v odstínech Harmonie, Ballerina a Dénudé. Tom Bachik také sáhl po odstíná Ballerina, který zvolil jako základ pro manikúru Michelle Williams. U ní navíc zvýraznil konce nehtů tenoučkou stříbrnou linkou. 
Na tělové odstíny vsadila také Emily Blunt a její manikérka Julie Kandalec, která pracovala v jejím případě s lakem Chanel v odstínu Organdi, a překvapivě Kylie Jenner i Lady Gaga, pro které Miho Okawara vybrala odstín It's a Girl od OPI. Thuy Nguyen pracovala se značkou Kiss a postarala o nude manikúru Cary Delevingne a Camily Mendes. Konkrétní odstíny si však nechala pro sebe. S hlavním proudem však šla také manikérka Ashlie Johnson a její klientky Ashley Graham, Ana de Armas a Kate Hudson, u které si ještě pohrála se stříbrnými třpytkami. Stejnou kombinaci si vybrala i Michelle Yeoh, první Asiatka, která si odnesla zlatou sošku za Nejlepší ženský herecký výkon.
Ovšem každé pravidlo má své výjimky a těmi se v přehledu nejinspirativnějších nehtů na Oscarech a after-party staly rudé odstíny v podání Rihanny, Evy Herzigové a Elizabeth Olsen. Megan Thee Stallion dokázala, že i ultra dlouhé nehty mohou být velmi chic, a Laverne Cox si zaslouží cenu za dokonalé sladění nail artu s volbou šatů a šperků.