Krása

Máma voní jako máma aneb Co nám naše maminky daly a dávají

Jitka Schneiderová, Ester Geislerová a Tamara Šimončíková Heribanová. Tři výjimečné ženy, které mají jedinečné vztahy se svými maminkami. Stejně jedinečné, jako je vůně Sì. Proto právě ony v kampani Armani Beauty x Vogue CS hovoří o vlastnostech, návycích a hodnotách, které dostaly do vínku od svých maminek. Zkuste se spolu s nimi zamyslet nad následujícím: Co nám maminky říkají, jak nás inspirují a hlavně — jak je vidíme (nejen očima, ale všemi smysly) my, jejich dcery?
Poselstvím vůně Sì je říct ano, tedy v italštině Sì, životu, vášni i sama sobě, a proto tyto tři ženy sdílejí, jak je jejich maminky inspirují svým přístupem k životu:
Foto: Tomáš Thurzo
Ester Geislerová a Sì Passione Eau de Parfum: Vůně dává zpočátku vyniknout nektaru z černého rybízu, který se pojí s jiskřivou hruškou. Rafinovaná kombinace hřejivé vanilky, jemných květů růží a jasmínu vytváří smyslnou ovocno-květinovou vůni.
„Naše máma je strašně silná, odvážná bytost, která zvládla spoustu těžkostí. Je pro mě asi tou největší inspirací ze všech žen, které znám. Naučila mě vnímat krásu, ale i to, že můžu být silná i citlivá zároveň,“ říká Ester o své mamince, která ji kromě ženské síly ukázala také nezávislost a lásku. Přitom sama neměla dny pokaždé zalité sluncem, jak prozrazuje Ester: „Máma řekla Sì životu — a řekla to tak důrazně, že pokořila dost zákeřnou nemoc.“
Foto: Tomáš Thurzo
Jitka Schneiderová a Sì Intense Eau de Parfum: Jak samotný název napovídá, parfémovaná voda pro ženy Armani Sì Intense vám přinese skutečně intenzivní zážitek. Nejprve vaše smysly okouzlí lahodný černý rybíz, poté turecká růže, davana a v základu vůně pačuli.
I Jitka Schneiderová zmiňuje, že ženy v její rodině byly vždy hodně silné, nejvíce ale její maminka. „Moje máma mi dala do života spoustu lásky, odhodlání… taky mě vedla k tomu, abych dělala, co mě baví,  zůstala sama sebou,“ říká oblíbená herečka a dodává: „I když se jí některý moje nápady zdály úplně šílený, stejně vždycky přišla a řekla: Když to nezkusíš, nevíš, tak běž a zkus to.“
Foto: Tomáš Thurzo
Tamara Šimončíková Heribanová a Sì Eau de Parfum: Ikonická vůně ženskosti a odvahy. Při prvním přivonění si vás kolem prstu omotají nóty černého rybízu. Jejich intenzitu vzápětí doplní frézie a růže. Zážitek pro všechny smysly doplňuje ještě vanilka, ambra a pačuli.
Tamara Šimončíková Heribanová pro změnu argumentuje, že její matka je žena, která je stoprocentně oddaná tomu, co dělá, a umí překonávat překážky. „Moje maminka je pro mě velkou inspirací. Je velmi energická, ale umí i prohrávat. I když se dostane do takové situace, kdy neoplývá velkou silou, tak ví, že další den musí jít zase dál. Možná je to právě tohle, co jsem se od ní naučila — že v životě člověka neexistuje prohra, jenom různé situace. Vnímám v ní takovou vnitřní sílu, klid a kontinuitu,“ vysvětluje Tamara a dodává, že právě vztah s maminkou je pro ni jedním z těch nejdůležitějších. A jak to máte vy?
Foto: Tomáš Thurzo
Video: Anežka Horová
Art director: Alexander Bel
Talenty: Ester Geislerová, Jitka Schneiderová, Tamara Šimončíková Heribanová
Styling: Zoltán Tóth
Režie: Natálie Debnárová
Zvuk: Michael Kocáb
Střih: Laura Prieložná
Make-up a vlasy: Eliška Matějková
Asistent fotografa: Nikita Kartashev
Produkce: Kseniya Chudarova