Make-up

Nová řasenka zázraky neslibuje, ale rovnou dělá

Salvador Dalí mimo jiné tvrdil, že dokonalosti nelze dosáhnout. To ale netušil, co se bude dít ve 21. století kolem kosmetiky a zejména pak řasenek. Ta nejnovější se k absolutní dokonalosti hodně přibližuje. V čem je jiná než všechny, co jste doposud použili, a co od ní můžete čekat? 
Foto: Zdeněk Marek / @zdenek_marek_
Asi se shodneme na tom, že jsme všichni vyzkoušeli desítky, možná i stovky nejrůznějších řasenek a od každé z nich jsme si slibovali konečně ty vysněné řasy, ať už to znamená cokoliv. Někdo touží po nekonečné délce, někdo po mega objemu, jiný chce přirozenost, druhý drama. Na řasenky máme obrovské nároky a vzbuzují ještě více emocí než červená rtěnka nebo nejnovější parfém, o kterém všichni mluví. Žhavá novinka od Lancôme vám neslíbí lásku vašeho života ani sebevědomí vystřelené až do exosféry, ale něco mnohem lepšího. Kontrolu. Absolutní. Můžete chtít cokoliv a vždycky toho dosáhnete. Přinejmenším na svých řasách. A to není tak málo. 
„Jsem posedlá touto řasenkou, jak lichotí mým očím. Každá jednotlivá řasa je krásně obalená, natočená a prodloužená. Různě dlouhé štětiny kartáčku se dostanou ke každé řase pro maximální objem a natočení již od kořínků,“ říká o Lash Idôle make-up artistka Lisa Eldridge. „Nejdůležitější pro mě je, že nevytváří žmolky a nerozmazává se pod očima.“ Maskara Lash Idôle jde ale ještě dál a právě v tom je její síla a důvod, proč byste ji měli vyzkoušet i vy. 

Méně vosků, lepší výdrž

U většiny řasenek jde hlavně o kartáček, ale začněme z druhé strany, protože i samotným složením se Lash Idôle výrazně odlišuje od ostatních produktů na trhu. Lehké, nezatížené řasy s natočením, co vydrží celý den, jsou výsledkem samotného obsahu v elegantním obalu v barvách růžového zlata a lesklé černé. Gelová textura černočerné emulze obsahuje méně vosků, proto ji na očích ani ve více vrstvách neucítíte a tvar řas zůstává stejný od nalíčení po odlíčení. Přitom dodává vedle tvaru také délku a objem. Jak moc velký, už záleží na vás. Čím více nanesete, tím většího efektu docílíte.
Foto: Lancôme
Řasenka Lash Idôle
Foto: Lancôme
Řasenka Lash Idôle
Foto: Lancôme
Řasenka Lash Idôle
Foto: Lancôme
Řasenka Lash Idôle

Zaměřeno na kartáček

I tentokrát, stejně jako v případě ikonické Hypnôse nebo Grandiôse, přichází značka s velkou inovací kartáčku. Jelikož je celý postavený na 360 mikro štětinkách ve 125 různých délkách, nevynechá při aplikaci ani tu nejmenší řasu a v jednom tahu všechny od sebe oddělí, takže se nemusíte bát nanést i více vrstev. Tento originální kartáček je neslepí. Navíc je prohnutý, což umožňuje vedle délky a objemu také vyřešit tvar. Jinými slovy, nepotřebujete ani pomoc kleštiček, umí řasy natočit sám o sobě.  

Vogue verdikt

Foto: Zdeněk Marek / @zdenek_marek_
Po dlouholetých zkušenostech s řasenkami od Lancôme je laťka postavená hodně vysoko. Lash Idôle ji nejen dosahuje, ale překračuje. Lehká textura a propracovaný kartáček posouvají hranice zase o kus dál. Hranatý obal se příjemně drží, neklouže ani v případě, že si před líčením nakrémujete ruce. Dalším velkým plusem je efekt otevřených očí, které dělá už při jedné vrstvě. Nemusíte se vracet k jednotlivým řasám, abyste je rozčesali, kartáček to udělá za vás. Efekt je i při první aplikaci výrazný, řasy vypadají delší, hustší, ale nijak uměle. Chcete-li ještě větší objem a maximální efekt, naneste druhou, nebo klidně i třetí vrstvu. A v neposlední řadě se Lash Idôle snadno a rychle odličuje a přitom vydrží bez rozmazání celý den. 
Řasenka Lash Idôle je k dostání v Lancôme Beauty Institute v Praze a ve vybraných parfumeriích a e-shopech v České republice a na Slovensku od 21. ledna 2021 za doporučenou cenu 870 Kč/34 €.
Tento článek vznikl ve spolupráci s Lancôme.