Make-up

Tajemství dokonalé fotky na pas, kterou budete milovat i za deset let

Trend, co řeší palčivý problém většiny z nás, je konečně tady. Následujte #passportmakeup a už nikdy nebudete muset potupně schovávat své doklady, natož se zardělými tvářemi vysvětlovat, že jste při focení zrovna neměli svůj den.
Foto: Getty images
Collage: Emma Kotian
Pod názvem passport make-up se skrývá virální trend jemného glam líčení. Hashtag #passportmakeup nasbíral na TikToku doteď přes neuvěřitelných 385 milionů, přičemž číslo stále stoupá.
Podle Georgie Barratt, která se proslavila videi, kde popisuje, jak #passportmakeup vytvořit (jedno z nich má v současnosti přes 25 milionů zhlédnutí), je tajemstvím dokonalé pasové fotografie „symetrie“. Abyste tedy úspěšně obešli jednorozměrné osvětlení kabinky a zazářili i ve velmi nelichotivém prostředí — v den focení si dejte s přípravou svého zevnějšku pěkně na čas a použijte pár produktů navíc. Výsledek? Vyliftovaný, vznešený styl líčení, který lze bez mrknutí oka zařadit do kategorie full-glam, a přitom bude stále působit dojmem nenucenosti. Jak na to? Krok za krokem vás navede Mata Mariélle, vyhledávaná make-up artistka. 

Začněte s lehkým podkladovým krémem

„Mými oblíbenými produkty pro líčení na pasovou fotku jsou lehké textury, které vmžiku vylepší pleť,“ prozrazuje Mata Mariélle. Co se týče vytvoření dokonalého podkladu, dává tato vizážistka přednost lehčímu složení, jelikož umožní vyniknout přirozenému lesku pleti. „Klíčový je v tomto případě tónovaný podkladový krém, například tónované sérum Rose Inc,“ sdílí své zkušenosti. „Pokud chcete mít bezchybně vypadající, zářivou a plnou pleť, bude pro vás právě tento podklad ideální.“

Přidejte si nový rozměr (ale ano)

Napodobování světla a stínů pomáhá zachovat přirozený plastický vzhled obličeje, což se většinou vinou osvětlení během focení paradoxně obvykle vytrácí. Konturování je proto v tomto případě naprosto nezbytné, a to zejména v oblasti čelisti, spánků, tváří, nosu a brady. Skvěle vám poslouží rozjasňující pudr pro přirozený lifting tváře. „Prisme Libre Setting Powder od Givenchy představuje zlatý standard — hodí se totiž pro každou pleť a neleskne se,“ sdílí Mariélle. „Super lehký je i rozjasňující pudr Hourglass Ambient Lighting Highlight a vypadá přirozeně, takže jej můžete použít coby závěrečnou tečku, a to jak na tváře, tak i na nadočnicový oblouk.“

Přirozené, ale upravené obočí

Perfektně upravené obočí je klíčem k bezchybnému vzhledu. Sílu tohoto kroku nikdy nepodceňujte. „Nejlepším produktem na obočí je tužka na obočí Too Faced Super Fine Brow Pencil,“ zdůrazňuje make-up artistka Mariélle.

Prodlužte si oči

Iluze prodloužených očí získáte kombinací linky a extra výrazných řas na vnějších koutcích oka. K dosažení tohoto efektu vám pomohou umělé řasy Ardell Naked Lashes a Eyelure ¾ Length Lashes.

Konturka a moře lesku na rty

Pokud jde o rty, základem úspěchu je výrazná linka v odstínu, který zcela odpovídá přirozené barvě vašich rtů. Teprve pak přichází na řadu výživné balzámy na rty, lesklé lesky a tónované oleje na rty. Nejoblíbenější produkt, který Mariélle ráda používá u svých klientů? Olej na rty od Clarins. „Je k dispozici v mnoha odstínech,“ pochvaluje si a pokračuje: „Je úžasný na rty, navíc se dá použít coby highlighter na všechny vyvýšené body na obličeji. Dokonce ho můžete přidat i na oční víčka. Miluju ten přirozený finiš, který dělá.“

Velké finále

Chcete, aby make-up zůstal tam, kde má být, a vypadal na fotce bezkonkurenčně? Pak rozhodně nezapomeňte na fixační sprej, který byste měli nanést PŘED a PO podkladové bázi. Máte? O. K. Teď už jen zbývá radovat se ze své nové fotky.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.