Make-up

Podejte mi někdo rtěnku, ať se uklidním

Proč je rtěnka jedním z nejlepších vynálezů lidstva, připomíná kampaň k novým odstínům rtěnek Kilian, nafocená legendární Ellen von Unwerth.
Víte, co ženám závidím ze všeho nejvíc? Podpatky. Ale rtěnka je v těsném závěsu.
Rok 2012. „Podejte mi někdo rtěnku, ať se uklidním,“ křičí rozzuřeně kamarád v kavárně. Dost možná jedno z nejpřesnějších vyjádření emocí, jaké jsem kdy slyšel. Daří se mu, o co se tolik reklamních kampaní pokoušelo a v čem pohořelo. Rtěnka jako sedativum. Rtěnka jako magická hůlka, jejímž mávnutím se to vyřeší.
Rok 2014. Kamarádka mi podává rtěnku, kterou si koupila, ale netroufá si na její odstín. Lorelai Gilmore by ho popsala jako Hříšná rajda. „Nechceš pro mámu?“ Jasně. O pár hodin později stojím před zrcadlem v bezpeční svého domova a pomalu ji přikládám ke rtům. Opakovaně je obtahuju a úmyslně přetahuju. Užívám si tu jemnou texturu, tu nevtíravou vůni, nakonec i ten uklidňující pohyb. Zjišťuju, že s červenými rty mluvím jinak, jím jinak, jsem jinak. Miluju to.
Rok 2019. Cindy mi říká, že není člověka, kterému by červená rtěnka neslušela.
V podstatě je kostýmem šitým na míru, v němž jsme sami sebou, ale přitom tak nějak silnější, napadlo mě, když jsem viděl, jak velkolepě Kilian Hennessy oslavil desítku nových odstínů ve své kolekci parfémovaných rtěnek Le Rouge Parfum. (Takže už jich je šestnáct, a to ve dvou různých finiších – matném a saténovém.) Focení kampaně se zhostila Ellen von Unwerth, která se nechala slyšet, že rtěnky voní tak krásně, až by je snědla. (Rtěnková dieta coming soon?)
Snímky, na nichž jsou modelky v „kostýmu“ – převlečené za svá nejlepší já – si můžete prohlédnout v galerii níže, rtěnku Kilian pak pořídit v Ingredients.