Make-up

Vánoční look podle Kim Kardashian a jejího dvorního vizážisty

Vánoce jsou za dveřmi a s nimi i příležitosti, které si přirozeně žádají nevšední dávku lesku, kouřové líčení očí a kontury ve tvářích. Mario Dedivanovic, proslulý make-up artista a zakladatel značky Makeup by Mario, je takovými looky vyhlášený. Zkuste dát na jeho rady, stejně jako to dělá Kim Kardashian, a zazáříte jako hvězda na zimní obloze.
Foto: Gotham/GC images
Kim Kardashian na SNL afterparty, 2021, New York
„Přichází období, v kterém se můžeme konečně odvázat, víc experimentovat, aniž bychom se zbytečně báli,“ nabádá Mario Dedivanovic. K tomu rovnou přidává své vlastní triky — od dokonalé přípravy pleti až po taje speciálních technik soft sculpting“ a lip lift.
Pro začátek pleť opečujte hydratačním krémem, díky kterému zůstane zářivé dílo déle fixované. A Dedivanovic doporučuje hned první trik: Vklepat do středu očních víček nebo rtů legendární Eight Hour Cream od Elizabeth Arden, který vám dodá „trochu lesku navíc“. Pro přirozený jas použijte tekutý základ nebo něco lehčího, třeba tónovací hydratační krém Tinted Moisturizer od Laury Mercier. Báječně splyne s pletí, a přitom jí zajistí jemné, téměř nepostřehnutelné krytí.

Nádherně „rozpuštěný“ efekt

„Dnes už každý ví, jak konturovat, a dokonce tenhle styl líčení tvoří rutinu jeho líčení, jenže už málokdo tuší, že precizně vytvarovaného vzhledu můžete dosáhnout s mnohem menším množstvím make-upu,“ naráží Dedivanovic na svoji průkopnickou techniku soft sculpting. Jak na ni? K nanášení bronzeru použijte štětec se šikmým střihem a pudr, jehož odstín není příliš teplý nebo červený. Jako stvořeným pro takové kouzlení bude Soft Sculpt Bronzer od značky Makeup by Mario. 
Začněte mírně nad prohlubněmi tváří a pokračujte směrem nahoru, abyste opticky pokožku pozvedli a přidali jí trochu tepla,“ líčí zapálený make-up artista a dodává: „To vytvoří zcela přirozenou konturu.“ Pak už ale přijde řada na jemné barevné ladění kontur, které vykreslí celkový přirozenější, monochromatický efekt. Jak na to? Slavný vizážista doporučuje navlhčit štětec ještě předtím, než ho ponoříte do pudrového rozjasňovače Master Secret Glow od své značky Makeup by Mario. A potom přípravek rovnoměrně nanášejte na vyvýšené body obličeje. „Bude vám připadat, že se tento poprašek stal součástí vašeho obličeje,“ pěje ódy na svůj postup a také revoluční produkt své značky Dedivanovic.

Smokey eyes? Yes!

„Když se zaměřím na vánoční prázdniny, vybaví se mi krémové metalické oční stíny, které se nanášejí doslova jedním tahem,“ říká vizážista, který si oblíbil pigmenty očních stínů, s kterými vytváří takzvaný efekt tekuté fólie. Jestli máte rádi pudr, ale zase ne až tak moc, namočte si štětec do jednoho či více třpytivých odstínů, ideálně z palety Master Metallics z portfolia Makeup by Mario. Jejich pigment vtiskněte do víček tak, abyste dosáhli kouřového efektu. A pokud si potrpíte na oční linky, zkuste olemovat horní a dolní řasy kartáčkem na oči, linky se hezky vpijí a kouřové oko bude vmžiku na světě.

Lifting rtů

„Momentálně ujíždím na matných rtech,“ prozrazuje Dedivanovic. „Odvážný objem a červená jsou obzvlášť o svátcích velmi nositelné.“ Chcete-li vytvořit iluzi plnějších rtů, podívejte se na TikToku na vizážistovu metodu, která spočívá v mírném překrytí linie horního rtu. Největší pozornost ovšem věnujte oblasti středu a spodnímu rtu, přičemž závoj barvy prodlužujete směrem nahoru. Nakonec podél vnějších kontur rtů rozetřete tužku na rty. Štětcem. Aby se účinek zvýšil, přejeďte pusu matnou rtěnkou z Master Mattes Pro Lip Palette. Pro luxusní finiš ještě sáhněte po troše podkladové báze nebo korektoru a pomocí štětce zjemněte okraje rtů — od vnitřní části rtů k té vnější. „Tento minilifting rtů vřele doporučuju majitelům zralé pleti,“ dodává Dedivanovic. Jako třešničku na dortu přidejte vrstvu průsvitného pudru a můžete vyrazit rozdávat hvězdné úsměvy.