Make-up

Ukázalo se, že jsem tvářenku nanášela špatně

Pokud vám táhne na čtyřicet (a víc) a tvářenku si stále nanášíte stejným způsobem jako ve dvaceti letech, děláte chybu.
Foto: James Devaney/GC Images
Demi Moore
Málokterý trend krásy na TikToku je určen ženám nad 40 let. To je jen můj osobní názor a měla bych dodat, že trendy v kráse na TikToku zbožňuji, ale většinou mě jen nutí litovat, že nejsem dost mladá, abych je mohla vyzkoušet. Až doteď.
Vizážistka Mia Hawkswell, která pracovala s Pamelou Anderson a Rose Byrne, vytváří kosmetický obsah zaměřený speciálně na ženy po čtyřicítce a vysvětluje, proč techniky, na kterých jsme vyrostly, ne vždy fungují, jakmile dosáhnete určitého věku. Její nejúčinnější trik? Hawkswell rozděluje obličej na dvě poloviny a na jedné ukazuje, co dělat, a na druhé, co nedělat. Protože jsem posedlá tvářenkami, její tutorial na téma, jak byste měli v určitém okamžiku změnit její nanášení, mě opravdu zaujal – a s potěšením mohu oznámit, že to funguje.
Hawkswell vysvětluje, že klasická technika nanášení tvářenky na líčka po určité době už nefunguje tak dobře, protože „jablíčko”, jak říká Hawkswell, „spadlo". Místo toho, abyste tvářenku nanášeli tam, kam obvykle, protože tenhle trik ve skutečnosti začíná táhnout obličej dolů, doporučuje nanášet ji pod oči, na horní část lícních kostí. Radí také nanášet kontury výše, než jste zvyklí. Poté jednoduše štětcem rozetřete tvářenku směrem nahoru ke spánkům.
Mohu potvrdit, že tato technika rozptýleného líčení funguje. Hawkswellové jednoduché, ale účinné triky na líčení působí proti gravitaci a pomáhají zjemnit make-up, když to potřebujete. Jsem její (čtyřicetiletá) fanynka.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.