Make-up

Ana Takahashi o extrémním make-upu, Vogue a Instagramu

Nejodvážnější make-up artisté současnosti přistupují ke svému obličeji jako k čistému plátnu. Důkazem je devatenáctiletá Londýňanka Ana Takahashi, která dokáže na očích vytvořit dokonalou podobu hory Fudži, výšivku z poslední přehlídky Alexandra McQueena nebo se klidně promění v glam robota.

Inspirace

Jsem posedlá nekonečnými barevnými kombinacemi květin. Vyrůstala jsem v západním Londýně, kam moji rodiče emigrovali z Brazílie. Moje máma pracovala na letišti v duty free shopu, takže jsem odmala šmejdila v jejích šuplících s make-upem. Ona mě toho naučila nejvíc. 
Po dvou letech studia make-upu a protetiky jsem se nakonec rozhodla osamostatnit a od té doby pracuji na volné noze. Můj kreativní proces se hodně mění. Při foceních beru v úvahu textury a barvu oblečení. Když však vytvářím looky na sobě, dost improvizuji.

Moje rutina

Základem je hydratovaná pleť, minimalistické líčení a sprška parfému Jo Malone Orange Blossom. Když jsem smutná, make-up mi pokaždé zvedne náladu. Baví mě na něm skutečnost, že ho na konci dne můžu jednoduše odlíčit a nemusím ho na rozdíl od jiných věcí v životě brát příliš vážně. 
Každý den používám korektor Maybelline Age Rewind, tvářenku Glossier Cloud Paint v odstínu Storm a voděodolnou řasenku Maybelline Lash Sensational. Rutinu o 20 krocích nepotřebuji, pleť se snažím nechat na pokoji. Když s ní mám nějaké problémy, vyhovuje mi vyřadit sacharidy, ale je to velká dřina.

Look, který reflektuje dnešní dobu

Ombré obočí z Instagramu.

Tři produkty, bez kterých nevycházím z domu

Zbožňuji balzám na rty Dior Lip Glow, transparentní pudr značky Laura Mercier a štětec Real Techniques.

Lesk, nebo mat?

Preferuji matný finiš, protože vyznávám glamour 60. let.

Beauty blender, nebo štětec?

Jedině štětec! Při nanášení make-upu houbičkou mě vždycky akorát rozbolí ruka a celý proces je daleko zdlouhavější. Navíc nikdy nemám čas blendery navlhčit, takže mi přijdou šíleně nepraktické.

Nejhorší beauty trend letošního roku

Videa, ve kterých se Korejky snaží vypadat jako Evropanky a pomocí lepenky si zvětšují víčka. Potlačují své asijské rysy a to, co je dělá výjimečnými. Nemůžu se na to dívat. 

Nejdražší vs. nejlevnější věc v mém kitu

Cokoliv od Pat McGrath a mýdlo Pears.

O contouringu

Tento trend způsobil, že si lidé mylně myslí, že bez něj nemůžou být. Pravidla konturování jsou navíc strašně bizarní, protože každý z nás má jinou obličejovou strukturu. Dělejte si, co chcete a co vám vyhovuje.

Top trik

Obočí zafixované mýdlem Pears. Je strašně levné a na rozdíl od gelu na obočí vydrží celý den.

Čím se odličuji

Začínám micelární vodou Bioderma Sensibio. Používám ji s tamponky z Muji, protože jsou neskutečně jemné. Pokračuji čisticím olejem, který odlíčí i voděodolnou řasenku jedním tahem. Nic lepšího neexistuje.

Já a Vogue

Když mě americká edice Vogue vybrala do stovky nejtalentovanějších lidí, nemohla jsem tomu vůbec uvěřit. Vogue je pro mě odmala velkým vzorem a tak velkého uznání si nesmírně vážím. 

Objev roku

Kvůli své jedinečné textuře rozhodně rtěnky MAC Powder Kiss. Jsou tak sladké!

Instagramová generace

Sociální sítě mi dovolují být úplně nezávislá. Sdílím to, co chci, a nemusím s nikým nic řešit. Prostřednictvím Instagramu získávám většinu práce. Dost mě baví poslední projekt s Glossier Play. Zbožňuji jejich tužky na oči. Mým favoritem je odstín Easy Girl.