Make-up

Kouzelná rtěnka se stala virálním trendem na TikToku

Dior představil v limitované vánoční kolekci rtěnku Rouge Dior Forever Liquid Sequin, která doslova okouzlila beauty influencery a stala se virálním trendem. Dlouho neváhejte, na trhu je jich opravdu jen velmi omezené množství.
Foto: dior
Collage Emma Kotian

Rtěnka pro slavnostní rty

Nejpodmanivějším aspektem kosmetických produktů je úžas, který následuje po aplikaci každé novinky: ta změna mezi před a po, úžas v očích, který je srovnatelný snad jen s tím, který jsme měli jako malé děti u vánočního stromečku. Na tomto typu vztahu mezi novinkou, zážitkem a zábavou funguje TikTok a pro letošní Vánoce si jeho uživatelé už stihli najít svého favorita, u něhož se setkává kouzelná kombinace všech pozitivních emocí. Řeč je o Rouge Dior Forever Liquid Sequin, novince francouzského domu ve čtyřech odstínech, která je součástí vánoční make-up kolekce Holiday 2023 a hned po svém uvedení na trh se stala hitem internetu. To vše díky kouzelnému efektu, který získá na rtech během několika minut po nanesení: jediným tahem získáte sytou barvu a zároveň třpyt inspirovaný světly pařížských bulvárů, které Monsieur Dior tak miloval. „Christian Dior se vydal hledat inspiraci do parků a zejména do Jardin des Tuileries, nejstarší zahrady ve francouzském stylu v Paříži," uvádí Peter Philips, kreativní a image ředitel Dior Make-Up, o spojení se svátečním kouzlem, které zahaluje francouzskou metropoli během Vánoc, a zakladatelem značky. Ohlas na novinku je ve světě takový, že některé země již hlásí: vyprodáno!

Fenomenální virální produkt

Pod hashtagem #diorglitterlipstick – pragmatickou zkratkou pro Rouge Dior Forever Liquid Sequin – se na TikToku objevily už stovky videí, která ukazují účinek líčidla na rtech, a to v záplavě ohromených komentářů těch, kdo si ho už pořídili, i těch, kteří si ho zařadili na svůj seznam vánočních dárků. Proč je ale tak populární? Úspěch tohoto produktu spočívá jak v hravém efektu barvy, která potřebuje pár minut, aby se na rtech aktivovala, tak ve složení. Je mimořádně lehká, extrémně pohodlná a odolná proti otření. Novinka nastavuje nová měřítka: pokud jde o trvanlivost, může se pochlubit až 12 hodinami výdrže. Barva odolává kontaktu, neotírá se a neusazuje v záhybech rtů, nerozmazává se a nebledne. Barvy, které navrhl kreativní ředitel značky Peter Philips, jsou celkem čtyři: 620 Seductive, intenzivní růžová s růžovými, modrými a bílými třpytkami, 833 Fascinating, sametově hnědá se zlatými a měděnými třpytkami, 993 Magical, odvážná švestková barva s fialovými a modrými třpytkami, a 999, ikonická červená Dior znovuobjevená ve flitrové verzi s chladnými zlatými třpytkami.
Třpyt rtěnky se aktivuje přitisknutím rtů k sobě, což vypadá jako kouzlo. Za vzrušujícím efektem stojí kombinace olejů bohatých na pigmenty, pojiv a perleťových mikročástic. Při prvním přejetí rtů rtěnkou jsou třpytky vidět, ale na nepřevažují. Stačí však jediné stisknutí rtů, aby se barva rozzářila sprškou světel. Rouge Dior Forever Liquid Sequin představuje ten typ výrobku, který vzbuzuje zvědavost a údiv a je přímo předurčen, aby se ve sváteční sezoně dostal na seznamy přání všech, kteří chtějí elegantnější líčení pro zvláštní příležitosti.

Zážitková aplikace

Tekutá rtěnka se nanáší na hydratované rty aplikátorem ve tvaru okvětního lístku, který odráží spojení Maison Dior s květinami, a to do té míry, že Peter Philips zvolil tento tvar, aby štěteček dosáhl na všechna místa pusy a jediným tahem rozetřel živý a nepřehlédnutelný barevný film bez rozmazání. Barva je okamžitě sytá, zahaluje ústa jako sametový závoj, třpytivé částečky přitahují světlo, které jako by vycházelo zevnitř rtů. Pro vytvoření kouzelného účinku rtěnky je důležité počkat pět minut, aby textura přilnula ke kůži a zcela zaschla. Poté jste připraveni na kouzlo: jednoduše stiskněte rty a perleťové mikročástečky spustí spršku třpytek. Experti na líčení vědí, že takového efektu se doposud dosahovalo aplikací třpytek a speciálních lepidel, a že rtěnka Rouge Dior Forever Liquid Sequin tedy ušetří nositeli složitý krok a umožní mu rozzářit slavnostní úsměv třpytkami pouhým jediným tahem. Novinka z limitované kolekce má už teď jisté výsostní postavení, které definuje vzhled celé sezony.
Článek vyšel v originále na vogue.it.