Make-up

Jak nosit boyfriend blush, nejlichotivější letní make-up trend

Nový make-up trend, který opravdu funguje. 
Foto: Launchmetrics
Kolekce jaro – léto 2024, COSTELLOE
Myslela jsem, že jsem zvládla umění tvářenky. Mnoho lidí má dojem, že by se měla nanášet vysoko na lícní kosti, těsně nad jakoukoli konturou, ale TikTok nedávno toto staré pravidlo líčení vyvrátil. „Boyfriend blush“ je nový způsob, jak tvářenku nosit. Kromě 84,8 milionu zobrazení, které tento termín na TikToku nasbíral, se zájem o něj ve vyhledávači Google za posledních pár měsíců více než ztrojnásobil.
Co to tedy je? „Boyfriend blush je přirozený nádech barvy, který se nachází níže na tváři,“ vysvětluje vizážistka Zoë Taylor. „Je opravdu svěží a přirozená a pleť po jejím nanesení vypadá, jako byste si venku zaběhali nebo se svižně prošli. Navíc lichotí každému.“ Metoda boyfriend blush napodobuje narůžovělou pleť, kterou mají kluci (a holky!) při sportu, a představuje snadný způsob, jak pleť může vypadat mladistvě jako venku na čerstvém vzduchu a jen trochu zarudle. Klíčovým odkazem je princezna Diana v prvních letech svého veřejného působení, kdy byla středem pozornosti.
Jako někdo, kdo má sklony k růžovce, a tedy věčně zarudlou pleť, jsem se léta vyhýbala všemu, co by jen zdálky připomínalo ruměnec. Ale musím říct, že to funguje. Mírné změna pozice tvářenky vytvoří zdání přirozeně zdravé pleti a při použití správných textur jde o příjemný způsob, jak dodat svým tvářím tvar, aniž byste se museli pustit do plného konturování. „Přidáním barvy v této oblasti dodáte pleti hloubku, což jemně vytvaruje obličej,“ říká Taylor.
Klíč k tomu, aby to fungovalo, spočívá v texturách, které používáte. S krémovými přípravky se obvykle pracuje lépe, protože se snadno roztírají a dají se zapracovat do pleti, aby vypadaly realisticky. Ale fungují i pudrové tvářenky. „Rozhodně bych se vyhnula třpytkám a metalickým odleskům,“ varuje Taylor. „Zvolte raději čistou barvu, protože tento vzhled musí být opravdu věrohodný.“
Mezi make-up artisty oblíbené produkty patří tvářenka Sun Blush od It Cosmetics, která je „dokonalou barvou rozpálené pleti“ a lze ji přizpůsobit všem tónům pleti, a tvářenka On The Glow od Pixi, jež se opravdu snadno nanáší. Mezi další, které stojí za pozornost, patří tvářenka Soft Pop Plumping Blush Veil od Makeup by Mario – průzračná, orosená tvářenka, která se stala základem mé kosmetické taštičky, a cenově dostupnější tyčinka Do-It-All Stick od H&M Beauty.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.