Make-up

Zaručené způsoby, jak mít přirozeně delší a hustší řasy

Pojďme se shodnout na tom, že jen těžko existuje příležitost, trend nebo roční období, na které by se nehodily dlouhé, tmavé, husté řasy. Kde řasenkám dochází dech, nastupují umělé řasy. Ale kdo by se jimi zabýval, když se píše rok 2020 a na dosah ruky máme mnohem jednodušší a rychlejší řešení? Proč o nich jen snít, když je můžete mít.
Foto: Marek Mičánek
Dopracovat se k přirozeně hustým a dlouhým řasám není zase tak těžké. Rovnou zapomeňte na ty umělé a zaměřte se na ty své. Jejich vzhled ovlivníte několika jednoduchými způsoby, od jídla přes správné odličování až po regenerační sérum.
Foto: Matouš Sedlák
Stejně jako pleť, vlasy a nehty i řasy přímo ovlivňujete tím, co jíte. Jídelníček bohatý na proteiny může výrazně podpořit jejich růst a pevnost. Důležitý je také biotin (vaječné žloutky, divoká rýže, mléko atd.), niacin (tuňák, krůtí maso, slunečnicová semínka, fazole, hrách, brokolice, mrkev), vitamin C, E (nebo-li tuky) a vápník. Dermatologové také doporučují dvoudenní detox a dát řasám od nánosů líčidel krátkou pauzu. Pokud to ale bez řasenky nevydržíte ani jeden den, o to víc se zaměřte na regeneraci, výživu a správné odličování. 

Jeden krok, velký rozdíl

Foto: Matouš Sedlák
Na pleť si také nedáváte jen jeden produkt, ale péči vrstvíte. Stejný princip začněte aplikovat i na řasách. Na čisté řasy naneste revitalizační sérum, to dodá extra výživu, zpevnění a při pravidelném používání zpomalí jejich vypadávání, což vede k tomu, že budou na pohled hustší. Novinku právě teď uvádí Lancôme, Lash Revitalizing Serum slibuje za pouhý měsíc pevnější a silnější řasy. Sérum funguje na bázi kombinace aminokyselin, kyseliny hyaluronové a kmenových buněk z tygří trávy. 
Přemýšlejte o něm jako o tom na obličej. Používejte ho dvakrát denně po umytí a před vším ostatním. Sérum potřebuje cca minutu a půl na zaschnutí, mezitím můžete aplikovat krém na tvář, krk a dekolt. Řasy nezatíží, naopak se jim dost uleví. Koncentrovaná péče jim dodá vše, co potřebují na posílení a obnovu. Stačí aplikátorem nanést od kořínků po konečky a jedním tahem podél horních a spodních řas. 
Foto: Matouš Sedlák
Foto: Matouš Sedlák

Odličovat jedním tahem

Důležité není pouze to, co na řasy dáváte, ale také jak produkty dostáváte dolů. Odličujte oči jemně, hrubé a intenzivní tření narušuje jemná vlákna řas. Vatový nebo bavlněný tamponek namočte do odličovače, přitiskněte na oko, chvilku počkejte a pak jedním tahem setřete. Každý odličovací produkt, ať už dvoufázový, mléko, nebo micelární voda, potřebuje čas, aby líčidla rozpustil. Hlavně si řasenku nenechávejte na očích přes noc, to vám potvrdí každý dermatolog i make-up artista. 

Hydratované řasy

Foto: Matouš Sedlák
Po odlíčení je důležité řasy hydratovat, čímž se dostáváme zpátky s pečujicímu séru. Kyselina hyaluronová a glycerin v Cils Booster Lash Revitalizing Serum od Lancôme posiluje řasy a dodává jim hydrataci, která je zásadní pro jejich pevnost a pružnost. Nanášejte ho ráno před líčením a večer po odlíčení. První ráno se probudíte s důkladně hydratovanými řasami, po měsíci budou zregenerované, ideálně vyživené, opticky hustší a budou i při odličování méně padat.
Fotograf: Marek Mičánek
Video director:
Matouš Sedlák
Digital creative director:
Alexander Bel
Hair stylist:
Mirka Myšička
Modelka:
Paulina Lišková (Clique models)
Set designer:
Zdeněk Marek
Produkce: Petr Dočkal
Tento článek vznikl ve spolupráci s Lancôme.