Make-up

Šest nových řasenek, které předčí všechna očekávání

Mysleli jste si, že lepší už být nemohou? Novinky mezi řasenkami vás přesvědčí, že to jde. Vyberte si ty nejlepší podle Vogue Czechoslovakia.
Foto: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images
Gigi Hadid na přehlídce Versace
Když vás tlačí čas, sáhnout po té správné řasence je ten nejjednodušší a nejefektivnější způsob, jak vypadat odpočatě. Oči se rázem otevřenou, dostávají jasné obrysy a výrazné, černo černé řasy rozzáří jakoukoliv barvu duhovky. V těchto týdnech se objevila velká spousta novinek, které byste si rozhodně neměli nechat ujít. Splní vám naprosto všechno, co od skvělé řasenky čekáte. Jedno přejetí řas kartáčkem a nikdo nepozná, že jste se dívali na Netflix do ranních hodin.
Jeden tip pro všechny: více než na konečky řas se soustřeďte na objem u kořínků, docílíte lepšího tvaru i vzhledu. A řasy u vnějších koutků vždy vyčesávejte směrem ven. 

YSL Lash Clash Mascara

Řasenka Lash Clash, YSL, 1000 Kč
Řasenka Lash Clash, YSL, prodává Sephora, 1010 Kč
Nemožné na počkání, zázraky do tří vteřin. Tak by rozhodně měl znít podtitul žhavé novinky s logem YSL, řasenka Lash Clash se od všech předchozích liší naprosto ve všem. Není zlatá, ale černá. A matná. A taky velká. Díky tomu se kartáček pohodlně drží a ještě lépe se s ním manipuluje. Efekt? Umělé řasy bez umělých řas. Ať už máte řasy krátké, nebo slabé, s touto řasenkou budou vypadat jako po velmi pečlivé retuši: husté, dlouhé, intenzivní. 

MACStack

Řasenka MACStack Macro Black, MAC, prodává MAC, 790 Kč
Řasenka MACStack, MAC, prodává MAC, 790 Kč
Kolik vrstev dáte, tak velký objem a celkově výraznější oči budete mít. Kartáčky řasenek MACStarck skvěle pročesávají řasy a oddělují je, takže se nemusíte bát, že by se vám slepily. Na výběr je buď verze Mega Brush, nebo Micro Brush. Na první pohled mezi nimi zásadní rozdíl neuvidíte, při aplikaci se ten větší hodí na delší horní řasy a micro varianta na spodní řasy a ty, které zrovna moc nedorostly. Na očích vydrží celý den beze změny a stejně dobře řeší objem, délku, tvar, natočení a barvu. 

Byredo Astronomical Mascara Volume

Řasenka Astronomical, BYREDO, prodává Ingredients, 1100 Kč
Řasenka Astronomical, BYREDO, prodává Ingredients, 1100 Kč
Pokud jste od Byredo ještě nic nestihli vyzkoušet, teď je ta pravá chvíle. Astronomical je jejich bezesporu nejlepší řasenka. Se zploštělým zahnutým kartáčkem jednoduše natočíte řasy do ideálního tvaru a silikonové štětinky je zároveň rozčesávají. I tuto maskaru můžete bez problému vrstvit, pokud očekáváte velmi dlouhé řasy s ideálním objemem u kořínků, toto je produkt přesně pro vás.

Clinique High Impact Zero Gravity Mascara

Řasenka High Impact™ Zero Gravity Mascara, CLINIQUE, 790 Kč
Řasenka High Impact™ Zero Gravity Mascara, CLINIQUE, 790 Kč
Na prohnutý kartáček vsadili také u Clinique, nová řasenka High Impact Zero Gravity cílí především na prodlužující efekt a tvar. Klíč úspěchu spočívá v gelové textuře produktu, díky čemuž řasy nezatěžuje. Nežmolkuje, nevadí jí změny počasí a navíc se velmi snadno odličuje. Stačí teplá voda.

Erre Due Xcess 3D Mascara

Řasenka Xcess 3D Mascara, ERRE DUE, prodává Infokrása.cz, 713 Kč
Řasenka Xcess 3D Mascara, ERRE DUE, prodává Infokrása.cz, 713 Kč
Řasenka Xcess 3D od řecké značky Erre Due se soustředí hlavně na délku a tvar. Na rozdíl od ostatním s touto docílíte i velmi nenápadného efektu, pokud chcete. Ve dvou, třech vrstvách z ní dostanete výraznější objem a hodně barvy. Vedle černé se prodává také v tmavé a zářivě modré, švestkové a hnědé barvě.

Avon Legendary Lengths Mascara

Řasenka Legendary Lengths, AVON, 189 Kč
Řasenka Legendary Lengths, AVON, 189 Kč
Silikonový kartáček s hustými štětinkami tvoří základ nejnovější řasenky od Avonu, která cílí hlavně na toho, kdo chce mít hodně dlouhé, dobře pročesané řasy. Při jedné vrstvě je viditelně prodlouží, při druhé a třetí navíc dodá objem. Díky obsahu polymerů čekejte výraznou délku, právě tato složka se drží na konečcích. Texturovaná rukojeť se příjemně drží v ruce, zúženou špičkou kartáčku se dostanete i ke krátkým, těžko přístupným řasám v koutku oku.