Make-up

Rty v odstínu červeného vína se staly virálním trendem konce roku

Zatímco milovníci klasiky čekaly záplavu nude odstínů, svět make-up nadšenců ovládly tóny červeného vína. Vítejte v sezoně, kdy Merlot, Modrý Portugal, Cabernet Sauvignon, Primitivo di Puglia, Dornfelder a Frankovku najdete nejen na slavnostně prostřené tabuli. 
Foto: Getty Images
Elle Fanning
Foto: Getty Images
Anya Taylor-Joy
Foto: Getty Images
Rihanna
Na TikToku se ve velkém začala objevovat beauty videa zaměřená na vínové rty a nezávisle na nich i na červeném koberci, kdy Elle Fanning nebo Anya Taylor-Joy na výrazné, sytě vínové rty vsadily během svých nejnovějších vystoupení na veřejnosti. Úhledně nalíčená pusa Elle doplnila černé hedvábné šaty s výraznou květinovou ozdobou a hereččinu porcelánovou pleť zdůraznila na maximum. Stejně tak v případě hvězdy Dámského gambitu, jejíž pusa ovšem neměla tak ostré a jasně dané kontury na předávání cen CFDA. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na Rihannu na letošním Met Gala a její make-up s dominantní rtěnkou, která se stala jasným důkazem toho, že vínové rty sluší každému odstínu pleti.
Nemusíte ani čekat na společenskou událost, představte si tento jednoduchý a mimořádně efektní detail v kombinaci s nadýchaným svetrem z kolekce WWO x Iva_P, vinylovým blazerem La Formela nebo zlatavou větrovkou z nové kolekce Dior. Variabilnost tohoto trendu je důvodem, proč si našel v tak krátkém čase tolik fanoušků. Stačí vám pár vteřin se správnou rtěnkou v barvách oblíbeného vína a o zbytek tváře se už ani nemusíte starat. 
Z následujících dvanácti tipů na vínové rtěnky si stoprocentně najdete svou favoritku, ať už dáváte přednost klasické hydratační, ultra matné, nebo tekuté barvě na rty.